nieuws

Vijf opmerkelijke circulaire projecten

woningbouw 1552

Vijf opmerkelijke circulaire projecten
Circulaire school in Woerden

Dit keer uit de database van Bouwberichten.nl vijf opmerkelijke circulaire projecten.

  1. Praktijkschool Woerden (foto boven)

Bouwen van de praktijkschool (een paviljoen met twee klasklokalen / garderobe / toiletten en een dakterras) naast het bestaande schoolgebouw van het Futura College aan de Abeellaan. Duurzaam project vanwege circulaire bouw. Op het paviljoen komt een dakterras dat de functie krijgt van kweektuin voor praktijklessen. Hevo is bij het project betrokken als gedelegeerd opdrachtgever. Het project bevindt zich in de v.o. fase.

  1. Woningen Ridderkerk

Woningen Ridderkerk

Bouwen van 119 koopwoningen en appartementen (ca. 35% grondgebonden woningen / 65% appartementen) / sporthal (650m2) / aanleggen van 186 parkeerplaatsen aan de Vlietlaan in het plan ‘Het Zand’. Duurzaam project vanwege het gebruik van duurzame en circulaire materialen / energieneutraal / gasloos. Genoemde start- en opleverdatum is fictief.

  1. Woningen Amsterdam

Woningen Amsterdam

Bouwen van 20 sociale huurappartementen (20-37m2) / 16 middenhuur eengezinswoningen (50-65m2 )/ gemeenschappelijke ruimte waarin een theater / yoga- en workshopruimte / werkruimten / stilteruimte / speelkamer / muziekstudio op het Centrumeiland van IJburg, kavel 10-9. Een deel van de appartementen is onzelfstandig, elke verdieping heeft daarom een gemeenschappelijke keuken en sanitair. Tevens is er een gemeenschappelijke tuin / dakterras / speelruimte / projectruimte en een logeerkamer. Het project betreft een zelfbouwpilot. Duurzaam project doordat het energieneutraal is. Bovendien is het een circulair bouwproject / rainproof / isolatie van vlas en afwerkingen van gerecycled hout

  1. Woningen Delft

Woningen Delft

Bouwen van 13 koopwoningen aan de Laan van Bentvelsen in de Harnaschpolder, Eco-zone. Woningen worden gebouwd volgens ZuiverWonen-concept van VolkerWessels Vastgoed. Duurzaam project met zonnepanelen. De ZuiverWonen woning bestaat voor een groot deel uit 44% biobased materialen, die door de natuur kortcyclisch hernieuwbaar zijn zoals hout en riet. De woning is voor 87% circulair. Eerst wordt gestart met zeven woningen.

  1. Appartementen Zwolle

Woningen Zwolle

Bouwen van 28 sociale huurappartementen aan de Mimosastraat 3. Het appartementencomplex zal voor een periode van 15 jaar dienst doen als huisvesting voor spoedwoningzoekenden. Project ‘Vlindertuin’. De woningen worden prefab op een circulaire en modulaire manier gebouwd, waardoor het gebouw na deze periode kan worden hergebruikt.

 

 

Reageer op dit artikel