Circulair bouwen

Circulair bouwen: alle projecten in beeld

Van woonwijk tot paviljoen

De toekomst, die is circulair. Er worden gelukkig grote stappen gezet in de ‘circulaire ontwikkeling’. Neem een complete woonwijk die circulair wordt gebouwd langs de A13. Of het ‘Food Innovation Centre’ op de Wageningse universiteitscampus.

Vul je in Cobouw Bouwberichten zoekwoord ‘duurzaam’ in, dan rollen er meer dan 10.000 resultaten uit de database. Bij zoekwoord ‘circulair’ is dat aantal veel bescheidener. Maar alle reden om aan te nemen dat dit slechts het begin is.

Ramingbedrag 50 miljoen

Een aanbesteding van € 125.000 voor circulair slopen uit 2015 komt tevoorschijn. Twee oude woningen die bij een Utrechtse school hoorden zijn op verantwoorde wijze gesloopt in opdracht van de gemeente Utrecht. Inmiddels hebben ze plaatsgemaakt voor een modern kantoorpand.

 

Andere orde van grootte is het Food Innovation Centre in Wageningen. Ramingbedrag is 50 miljoen euro. Er wordt gestreerds naar een BREEAM-certificering. Het gebouw bestaat uit een Pilot Plant, Food & Customer Experience, kantoren en laboratoria. Architect is Paul de Ruiter Architects, bouwer is Dura Vermeer.

Interesse?

Hoe divers de projecten ook zijn, ze hebben twee dingen gemeen. Een: ze worden circulair uitgevoerd. Of het nou om slopen, saneren, renoveren of bouwen gaat. En twee: ze staan in de database van Cobouw Bouwberichten.

Bent u geïnteresseerd in de circulaire bouwontwikkelingen?
Neem eens een kijkje in Cobouw Bouwberichten.