nieuws

Heijmans neemt Brabants metselbedrijf over

woningbouw Premium 2410

Heijmans neemt Brabants metselbedrijf over
Metselaars

Heijmans heeft metselbedrijf Brabotech overgenomen. Het metselbedrijf, dat ruim vijftig medewerkers in dienst heeft, moet Heijmans verzekeren van voldoende productiecapaciteit en moet kosten voor metselwerk indammen.

Heijmans heeft de aandeelhouders van Brabotech, Ronnie Buijnsters en John Poppelaars, uitgekocht. Per 3 september is Brabotech Metselwerken een volle dochter van Heijmans.

De uurprijs van metselaars is in een jaar tijd over de kop gegaan. Om de bouwkosten te beteugelen, proberen hoofdaannemers capaciteit te reserveren bij onderaannemers. Dat probeerde Heijmans ook bij Brabotech. Maar de eigenaren van het metselbedrijf zagen dat niet zitten, omdat ze andere aannemers niet wilden uitsluiten. Heijmans besloot toen een bod te doen op het bedrijf. Met succes.

Metselbedrijf werkte al vijftien jaar voor Heijmans

Brabotech Metselwerken BV uit Etten-Leur bestaat sinds 2012. Brabotech bestond als aannemer al sinds 2000. Buijnsters (40) en Poppelaars (43) zijn neven van elkaar.

Het metselbedrijf werkte al vijftien jaar in onderaanneming bij Heijmans, vooral in de regio Rotterdam. “De klik is altijd heel erg goed geweest”, zegt Buijnsters.

Van de vijftig à zestig medewerkers zijn er zes door het Brabotech Metselwerken zelf opgeleid. Het metselbedrijf groeit hard. Vorig jaar telde het bedrijf gemiddeld twintig werknemers.

Waarom deze gepassioneerde metselbaas zijn bedrijf verkocht aan het grote Heijmans

Waarom deze gepassioneerde metselbaas zijn bedrijf verkocht aan het grote Heijmans

Reageer op dit artikel