nieuws

Doorstart 317 woningen Bouwgroep Moonen vertraagd: honderd kozijnen terug naar fabriek

woningbouw Premium 3352

Doorstart 317 woningen Bouwgroep Moonen vertraagd: honderd kozijnen terug naar fabriek
Holland Park

De afbouw van een project van Bouwgroep Moonen in Diemen ligt al maanden stil. Het failliete bouwbedrijf blijkt een potje van de tekeningen te hebben gemaakt, waardoor de kozijnen niet passen.

De verwachting is dat HSB, de beoogde aannemer die drie woontorens met 317 gaat afbouwen, pas na de zomer aan de slag kan. Het gaat om het project Holland Park in Diemen.

Bouwgroep Moonen ging op 4 april failliet, nadat het klem was komen te zitten tussen de gestegen bouwkosten en de in 2016 afgegeven prijzen op bouwprojecten.

Oorzaak van de vertraging van het grote woningbouwproject in Diemen is het ontbreken van bouwtekeningen. “Moonen heeft die verzuimd te maken, dat hebben ze steeds voor zich uit geschoven”, zegt Peter van Noord, directeur van afbouwverzekeraar Woningborg. “Die detailtekeningen zijn nodig om zorgvuldig tot bouw en afbouw te komen.”

Het gevolg is dat honderd kozijnen “terug naar de fabriek” moeten.  Een tegenvaller, volgens Van Noord. Het project keert daarmee terug naar de tekentafel. “We zitten nu in de engineeringfase.”

Definitieve opdracht aan HSB na de bouwvak verwacht

Op basis van de detailtekeningen, die Woningborg in het derde kwartaal verwacht, zal HSB de definitieve offerte maken, waarna Woningborg de definitieve opdracht wel of niet kan verstrekken.

Op Holland Park in Diemen was Bouwgroep Moonen begin april bezig met 317 woningen, verdeeld over drie woongebouwen. Een vierde was net opgeleverd. Twee niet afgebouwde woontorens bevatten koopwoningen (120 en 85 woningen) en één huurwoningen (112 woningen). Vastgoedinvesteerder Bouwfonds IM is opdrachtgever van de huurwoningen, Moonen was contractpartij van de koopwoningen.

HSB is sinds april de beoogde bouwer die de woningen afbouwt. De logo’s van het bedrijf uit Volendam hangen al maanden aan de hekken. In afwachting van de start bouw beheert HSB het bouwterrein in Diemen, waar doorgewerkt wordt aan de wegen en nutsvoorzieningen.

 

Reageer op dit artikel