nieuws

ABF Research: nieuwbouwprijzen verder omlaag

woningbouw Premium

ABF Research: nieuwbouwprijzen verder omlaag

Nieuwe producten ontwikkelen tegen scherpe prijzen. Dat is wat de bouw te doen staat om te komen tot een hogere woningproductie. Bij de huidige nieuwbouwprijzen kan die niet van de grond komen, meent Co Poulus van ABF Research.

De gedachte dat de bouw vanzelf aantrekt zodra door het oplopende woningtekort de prijzen weer stijgen, is volgens hem misplaatst. Het veronderstelde marktmechanisme kan volgens hem zijn werk niet doen omdat de vragers die in de knel komen aan de onderkant van de markt zitten.

Poulus ziet niet snel grote aantallen mensen onder een brug slapen door het woningtekort dat zal ontstaan. Wel verwacht hij mogelijk sociale problemen. Nog langer moeten wachten op een sociale huurwoning bijvoorbeeld. Of bij elkaar blijven in plaats van scheiden, terwijl de rek uit het huwelijk is.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel