Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Gloednieuwe silo betonfabriek Bruil stort in

utiliteitsbouw 5104

Gloednieuwe silo betonfabriek Bruil stort in
foto: Erald van der Aa

Bij betonbedrijf Bruil in Geertruidenberg (Noord-Brabant) is woensdagochtend een silo ingestort. Het bedrijf gaat uit van een miljoenenschade. Hoe de silo heeft kunnen instorten is nog onduidelijk. Het bouwwerk was net nieuw.

Er is niemand gewond geraakt bij het incident. De bovenbouw van de silo met installaties is blijven hangen, maar is volgens ooggetuigen nog in beweging, al is het tergend langzaam. Langs de mengschroef die is losgekomen loopt bovendien cementpoeder op de grond, wat stofwolken veroorzaakt. De installatie was afgelopen weken gebouwd en net drie dagen in bedrijf om mortel voor heipalen en prefabdelen voor de woningbouw te leveren.  De directeur van Bruil laat tegenover Omroep Brabant weten uit te gaan van een miljoenenschade en dat de installatie weken buiten gebruik is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels