bouwbericht

Metamorfose voor hoofdkantoor Sligro

utiliteitsbouw 1031

Metamorfose voor hoofdkantoor Sligro

Aan de Corridor in Veghel ondergaat het hoofdkantoor van de Sligro Food Group momenteel een enorme metamorfose. Alleen de gevels, de staalconstructie en de verdiepingsvloer blijven intact, de rest gaat op de schop.

Bedrijven en logistiek

Verbouwen / bouwen hoofdkantoor Sligro aan de Corridor 11. De voorgevel blijft vrijwel onaangeroerd, maar voor de rest gaat zo'n beetje alles op de schop. Datum oplevering ligt nog niet vast. Installateurs bekend bij aannemer.

VEGHEL | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het vernieuwde kantoorpand met een vloeroppervlakte van 16.000 vierkante meter beschikt straks onder andere over een nieuwe kantine van 1200 vierkante meter groot. Er is gekozen voor een industriële look, waarbij de installaties aan het plafond te zien zijn. De inrichting van het gebouw is voor een deel gebaseerd op ZiN, het Inspiratielab van Sligro. Dit lab bestaat onder meer uit een kooktheater, bioscoop, auditorium, trainingsruimtes en een baristaplein.

Distributiecentra

Distributiecentra

Een van de blikvangers wordt de nieuwe binnentuin annex patio, met een oppervlakte van maar liefst 600 vierkante meter. Rond de patio komen grote, open en transparante kantoorruimtes met flexibele werkplekken. In de gangen komen zogenaamde treincoupés voor bijvoorbeeld een vergadering met een klein groepje.

Het hoofdkantoor is gebouwd in de jaren zestig en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, zegt Tony Eckhardt, Manager Bouw & Techniek bij Sligro Food Group. “In de loop der jaren zijn er diverse kleine ingrepen en uitbreidingen gedaan, maar er zat geen klimaatinstallatie in. Ook was de indeling, met allemaal kleine hokjes, niet meer van deze tijd. Sloop en nieuwbouw is heel even overwogen, maar bleek veel duurder dan het bestaande pand verbouwen.”

Eckhardt: “Medewerkers die terugkeren, zullen nauwelijks iets herkennen van hoe het was. Ze komen terecht in een totaal andere wereld.”

Omni Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Cornelissen Aannemingsbedrijf is de hoofdaannemer. Een van de meest ingrijpende aanpassingen is het nieuwe dak. Eckhardt: “In het dak zat asbest. Het gaat om circa 6000 vierkante meter. Met de verwijdering zijn we in september vorig jaar begonnen. Daarna zijn de sloopwerkzaamheden gestart. Je zou bijna kunnen zeggen dat we de binnenkant van het pand met een bulldozer hebben schoongeveegd. In januari van dit jaar zijn we echt begonnen met de bouwwerkzaamheden.”

Na de transformatie krijgt het hoofdkantoor energielabel A. Voorheen was dit energielabel D. Een flinke stap, zegt Erik-Jan Termaten, projectmanager Energie bij Sligro Food Group. “Het wordt een gasloos gebouw, verder gaan we gebruik maken van warmtepompen. Ook komen er zonnepanelen op het dak. Daarnaast gaan we alleen maar LED-lampen gebruiken.”

Het overgrote deel van de ruim 600 medewerkers is tijdelijk gehuisvest in een bedrijfspand dat leegstond, een kilometer verderop. Het vernieuwde hoofdkantoor wordt eind september opgeleverd. In de tweede week van oktober keert het personeel weer terug naar de Corridor.

Sligro Food Group is marktleider op het gebied van foodservice groothandels, met vijftig zelfbedienings- en acht bezorggroothandels door heel Nederland.


Plaats: Veghel
Opdrachtgever: Sligro Food Group
Ramingsgroep: 8 miljoen euro
Nummer: 521060


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel