bouwbericht

Nieuwe eyecatcher mét schilderij in gevel

utiliteitsbouw Premium 1531

Nieuwe eyecatcher mét schilderij in gevel

Aan het Reitdiep In Groningen verrijst een studentencomplex met een hoogte van liefst 74 meter. Niet alleen vanwege de hoogte wordt dit gebouw een eyecatcher: in de gevel van de hoogbouw is een schilderij van de bekende schilder H.N. Werkman verwerkt. Deze Groninger schilder maakte onderdeel uit van het schilderscollectief De Ploeg. De Ploeg is een eeuw geleden opgericht. De leden kwamen samen in een boerderij tegenover de plek waar het nieuwe complex wordt gebouwd, aan de overkant van het Reitdiep.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen 467 studentenappartementen en 231 short stay appartementen aan de Hoogeweg 1.1. In de gevel van het gebouw van de hoogbouw is een schilderij van de bekende Groningse schilder H.N. Werkman verwerkt. Het U-vormige complex heeft een binnentuin die aansluit op het Reitdiep. In de binnentuin zijn ook sportveldjes gemaakt en in de plint is ruimte voor lichte horeca. Duurzaam project door stadsverwarming. Rollecate zal de nieuwbouw voorzien van aluminium puien en aluminium vliesgevels.

GRONINGEN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Borghese Real Estate en Urban Developers zijn de ontwikkelaars van het studentencomplex, Inbo is verantwoordelijk voor het ontwerp. Geveke is aangetrokken als hoofdaannemer. In overleg met de NAM is de studentenhuisvesting aardbevingsbestendig ontworpen.

Het studentencomplex telt 24 verdiepingen en bestaat uit 467 appartementen en 231 zogenaamde short stay appartementen voor (internationale) studenten. De appartementen worden ondergebracht in twee gebouwen: laagbouw en een toren. De woningen zijn tussen de 20 en 40 vierkante meter groot. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee-laagse woningen met uitzicht over de stad en ommelanden.

Het U-vormige complex heeft een binnentuin die aansluit op het Reitdiep. In deze binnentuin worden sportveldjes gerealiseerd voor de bewoners. Deze binnenhof gaat, samen met een trappartij, een aantrekkelijk verblijfsgebied aan het water worden. Onder de binnentuin komt een stallingsgarage voor fietsen. In de plint van het complex is ruimte voor (lichte) horeca.

Het nieuwe complex ligt op loopafstand van de Zernike campus, waar de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gevestigd zijn. Het complex is naar verwachting begin 2020 klaar.


Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Borghese Real Estate en Urban Developers
Ramingsgroep: 26 miljoen euro
Nummer: 520274


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel