artikel

Hoogste punt EMA

utiliteitsbouw 1779

Het gerenommeerde Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), dat nu nog in Londen is gesitueerd, krijgt – na de nodige strubbelingen rond de aanbesteding – een prominente plek op de Amsterdamse Zuidas.

De betonnen kern heeft inmiddels het hoogste punt bereikt. In circa 35 dagen gingen de bouwers naar 81 meter, vier maanden na het slaan van de officiële paal. De betonnen kern herbergt de trappenhuizen en de liften en speelt een belangrijke rol in de stabiliteit van het gebouw. Dura Vermeer ondertekende in maart 2018 samen met het Rijksvastgoedbedrijf het contract voor de realisatie van het Design, Build en Maintain-project voor de EMA-nieuwbouw.

Dura Vermeer werkt samen met Heijmans aan dit project onder de naam Bouwcombinatie EMA VOF. Het Geneesmiddelen-kantoor wordt november 2019 opgeleverd.

Reageer op dit artikel