OM onderzoekt Van Oord vanwege verdenking van omkoping
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Van Oord omdat het de baggeraar verdenkt van omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Het gaat om werkzaamheden in Kazachstan.
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Van Oord omdat het de baggeraar verdenkt van omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Het gaat om werkzaamheden in Kazachstan.
Justitie gaat bouwer Stebru strafrechtelijk vervolgen voor een dodelijk ongeval in 2019. Hierbij kwam een 24-jarige kraanmachinist om het leven.
Een 30-jarige kraanmachinist is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Hij veroorzaakte in 2017 een ongeval waarbij een man gewond raakte en uiteindelijk overleed. De rechtbank verwijt hem "aanmerkelijke onvoorzichtigheid en onachtzaamheid".
Een 30-jarige kraanmachinist stond dinsdag in de rechtbank in Den Bosch terecht voor dood door schuld na een hijsongeval met dodelijke afloop in Heesch in 2017. Wat ging er mis? "Naar mijn mening heb ik niks fout gedaan."
Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur tegen een kraanmachinist die in 2017 betrokken was bij een hijsongeval met dodelijke afloop in Heesch.
Strukton moet een tussenpersoon 25 miljoen euro betalen, zou uit een vonnis van een Saoedische rechtbank blijken volgens het FD.
Hillen & Roosen heeft voor 25.000 euro geschikt met het Openbaar Ministerie naar aanleiding van het opmaken van een valse aanneemovereenkomst in 2014. Twee voormalige topmannen van de Amsterdamse aannemer krijgen een taakstraf van 180 en 160 uur.
Oranjewoud heeft de publicatie van zijn jaarrekening opgeschort. Volgens het concern is er vertraging ontstaan bij de afronding van de accountantsverklaring als gevolg van de inval eerder dit jaar bij dochterbedrijf Strukton.
Bouwondernemer Jouke B. (59) moet volgens het Openbaar Ministerie drie jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij bij drie faillissementen miljoenen achterover zou hebben gedrukt. Om de fraude te verbloemen voerde de aannemer geen administratie, waardoor de curatoren hun werk niet goed konden doen.
De eigenaren van leidingbouwer A. Hak worden officieel verdacht van het witwassen van 1,2 miljard dollar. Het gaat om Willem van G. en zijn zoon en dochter die tot voor kort in de leiding zaten van het bedrijf. De drie zouden facturen verdubbeld hebben en daar 10 miljoen dollar voor terug hebben gekregen.