Heijmans neemt Van Gisbergen en 2.200 grondposities over
Heijmans wil met de overname van ontwikkelende bouwer Van Gisbergen een stevigere voet aan de grond krijgen in de regio Eindhoven.
Heijmans wil met de overname van ontwikkelende bouwer Van Gisbergen een stevigere voet aan de grond krijgen in de regio Eindhoven.
Aan de noordkant van station Eindhoven gaat Fellenoord compleet op de schop om omgevormd te worden tot nieuw woon- en werkgebied. Isidoor Hermans gaat die transformatie leiden als directeur van de gezamenlijke ontwikkelmaatschappij van de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant.
Hurks kampt met verschillende bouwprojecten die zijn doorgeschoven. Maar directeur-eigenaar Geert Hurks is desondanks optimistisch, omdat er in de regio Eindhoven 'veel te gebeuren staat'.
In het centrum van Eindhoven komen wonen, werken en recreëren samen in het mixed-useproject EDGE. Het project kreeg geld uit de Startbouwimpuls.
De gemeente Eindhoven loopt voorop met haar gunningsmethodiek, die zowel grote als kleine aannemers een eerlijke kans geeft op emissiearm werk.
Om de wachttijden voor huurwoningen te verkorten, wordt in Eindhoven in rap tempo een tijdelijke woonwijk uit de grond gestampt.
De Gebroeders in Eindhoven - dat bestaat uit De Lodewijk en De Willem - omvat 146 vrijesector-huurappartementen en 42 eengezinskoopwoningen. De Gebroeders is opgetrokken op een voormalig bedrijventerrein dat is omgevormd tot een klimaatadaptief en natuurinclusief woonmilieu. Dat fungeert als 'spons' in het lokale waterbeheer op deze laagstgelegen plek van Eindhoven. Het regenwater van de daken en terrassen wordt vertraagd geïnfiltreerd in de daktuinen, de gemeenschappelijke binnentuin en de wadi's in de openbare ruimte. De buitenruimtes, de gemengde hagen rond de gebouwen, de groene kopgevels en de geïntegreerde bloembakken zijn een thuis voor insecten, vogels en vleermuizen. Ontwerp is van Diederendirrix architectuur & stedenbouw, in samenwerking met Felixx landschapsarchitectuur.
De Bunker - het monumentale ontwerp van Huig Maaskant uit 1969 in Eindhoven - onderging een ingrijpende metamorfose. Het iconische gebouw transformeerde van studentencomplex naar multifunctioneel complex met 127 middelhuur en 85 koopappartementen, 2500 m2 kantoorruimte en een grandcafé en een parkeergarage met 93 plaatsen. Daartoe werd een deel van het gebouw gesloopt waarna bovenop het gebouw een woontoren van ruim 100 meter hoogte verrees. De toren van 32 verdiepingen heeft een taps toelopend ontwerp dat verwijst naar de schuine wanden van de oorspronkelijke Bunker. De woningen variëren in oppervlakte van 55 tot 310 m2. Rond het gebouw is een park aangelegd op een voormalige parkeerplaats. Opdrachtgever was RED Company, bouwer Van Wijnen Rosmalen en architect Powerhouse Company.
Op de locatie van het gesloopte pand van Auto Lichtstad - veelal de lelijkste locatie van Eindhoven genoemd - verrees De Bakermat: een complex met 220 huurappartementen, 1.600 m² commerciële ruimtes, 300 m² horeca en een parkeergarage. Het winnende ontwerp van een prijsvraag van SDK Vastgoed uit 2015 voor De Bakermat is het resultaat van een ongebruikelijke samenwerking tussen Van Aken Architecten en industrieel ontwerper Martin Baas. Dat leidde tot een opmerkelijke vormgeving, een 'ensemble van huisjes' met een maximale hoogte van 74 meter. Overigens wijkt de definitieve uitvoering als gevolg van regelgeving op een aantal punten sterk af van het oorspronkelijke ontwerp. Het gebouw is onder meer duurzaam door de aansluiting op een lokaal warmtenet. Bouwer was Stam + De Koning Bouw.
BAM hoeft BubbelDeck niet te betalen voor de schade die het leed na de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Dat oordeelt het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep dat de bollenvloerleverancier had aangespannen.