nieuws

BAM duikt in de rode cijfers door projectvertragingen en hogere kosten

infra 8310

BAM duikt in de rode cijfers door projectvertragingen en hogere kosten

BAM sluit de eerste zes maanden van dit jaar af met verlies. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern vanmorgen bekendgemaakt. De winstverwachting voor het hele jaar is naar beneden bijgesteld.

De halfjaarcijfers worden volgens BAM negatief beïnvloed door “hogere kosten op een groot infraproject en enkele utiliteitsbouwprojecten in Duitsland en een project van BAM International”. In totaal gaat het om zo’n 90 miljoen euro.

“Dit wordt deels veroorzaakt door veranderingen in scope en projectvertragingen, waarvoor BAM geen verantwoordelijkheid draagt”, laat het concern in een toelichting weten. “BAM is in gesprek met opdrachtgevers over compensatie, wat langdurige processen kunnen zijn. De waardering van onze vorderingen is momenteel niet voorzien in 2019.”

Voor heel 2019 rekent BAM nu op een winstmarge van rond de 1 procent. Eerder ging de bouwer nog uit van een marge van ruim 2,1 procent.

Betere balans tussen risico en beloning

De top van de onderneming is er van overtuigd dat voor de langere termijn de zaken er goed voor staan. “Wij betreuren oprecht dat deze ontwikkelingen de sterke prestaties van onze overige activiteiten overschaduwen en resulteren in een lagere winstgevendheid. We gaan door met de strikte implementatie van de geleerde lessen bij het tenderen voor nieuwe projecten, wat zal resulteren in een betere balans tussen risico en beloning.”

BAM stelde recentelijk een zogenoemd Executive Committee aan. Die moet er ook voor gaan zorgen dat de balans en de voorspelbaarheid van de business verbeteren. “Wij zijn ervan overtuigd dat de versnelling van de strategische agenda ons in staat zal stellen BAM’s doelstellingen voor 2020 te realiseren”, aldus de onderneming.

Eind volgende maand publiceert BAM zijn resultaten over het eerste halfjaar.

Museum van de toekomst in Dubai en Duitse overheidsprojecten bezorgen BAM hoofdpijn

Museum van de toekomst in Dubai en Duitse overheidsprojecten bezorgen BAM hoofdpijn

Reageer op dit artikel