nieuws

Boskalis pakt contract groot onderhoud snelwegen Noord-Holland

infra 1580

Boskalis pakt contract groot onderhoud snelwegen Noord-Holland

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor groot onderhoud aan de snelwegen in Noord-Holland  aan Boskalis. Dit jaar al gaat de infra-bouwer aan de slag op de A4, A8, A10. 

Het gaat om een prestatiecontract waarvan de waarde niet bekend is gemaakt. Komende tijd bepaalt aannemer Boskalis in overleg met Rijkswaterstaat de exacte planning voor de werkzaamheden. De uitvoering zal dan in 2019 en 2020 plaatsvinden. Het gaat om een definitieve gunning waar geen bezwaar meer tegen gemaakt kan worden.

70 kilometer asfalt

Het gaat om alle groot onderhoud op de Rijkswegen in Noord Holland. In elk geval moet 70 kilometer asfalt worden vervangen en ook voegovergangen op diverse bruggen en viaducten zijn aan vervanging toe. De provinciale wegen vallen buiten dit contract. 

Ongeveer eens in de 15 jaar is groot onderhoud nodig als gevolg van slijtage aan de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt besluit Rijkswaterstaat welke wegdelen worden vernieuwd.

Reageer op dit artikel