Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maakt gratis een profiel aan.

nieuws

Italiaanse justitie sluit gammel snelwegviaduct

infra Premium 769

Justitie in het Italiaanse Arezzo heeft bevolen dat een viaduct van de belangrijke autosnelweg 3B die van Ravenna naar het zuiden loopt, onmiddellijk dicht moet. Het viaduct dreigt het te begeven, zo oordeelt openbaar aanklager Roberto Rossi.

Italiaanse justitie sluit gammel snelwegviaduct

Het gaat om een viaduct bij Valsavignone, ruim 200 kilometer ten noorden van Rome. Rossi’s bevel komt tijdens een onderzoek van justitie naar de instorting van een deel van deze autosnelweg in vorig jaar februari. De slechte toestand van een pijler van het viaduct is toevallig ontdekt door een man die op de grond naar champignons zocht, meldden Italiaanse media. Hij plaatste een afbeelding van de kennelijk door de tand des tijds aangevreten pijler van gewapend beton op sociale media.

De schrik zit er nog altijd goed in in Italië, nadat in augustus een tuibrug in een belangrijke ontsluitingsweg van Genua het begaf. Daarbij vielen meer dan veertig doden. Onderzoek naar de toedracht van dit fatale ongeluk met een viaduct van de legendarische ingenieur Morandi is nog volop gaande.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels