nieuws

Boskalis ontslaat Nederlandse bemanning Fairmount Marine alsnog

infra 2480

Boskalis ontslaat Nederlandse bemanning Fairmount Marine alsnog

Boskalis gaat haar reorganisatieplannen bij de dochteronderneming Fairmount Marine toch doorvoeren. Dit betekent dat tussen nu en medio 2019 de Nederlandse bemanning wordt vervangen door buitenlandse uitzendkrachten van bureau Anglo Eastern.

Volgens vakbond FNV/ Nautilus verruilt Boskalis ruim twintig Nederlandse werknemers voor ‘lage lonen landers’, die een stuk goedkoper zijn. “Het klopt dat we aan het kijken zijn hoe we onze bemanning kunnen aanpassen”, reageert een woordvoerder van Boskalis op het bericht. “Maar om hoeveel werknemers het gaat, dat weten we nog niet.”

Boskalis nodigt FNV uit om te praten

De woordvoerder van Boskalis laat weten ‘verrast’  te zijn over het bericht dat FNV vandaag hierover heeft rondgestuurd naar de pers. “Er ontstaat hiermee een beeld dat we niet bereid zijn iets toe te lichten. Maar dat is helemaal niet het geval. We hebben daarom FNV meteen een uitnodiging gestuurd om te komen praten.”

Reorganisatieplannen werden eerder uitgesteld

Medio 2016 kondigde Boskalis de reorganisatieplannen bij Fairmount Marine al aan. Maar na acties van FNV Waterbouw/Nautilus voor de poort van het Boskalis hoofdkantoor en op de Fairmount Glacier in de haven van Aberdeen, besloot de Boskalis-directie eind vorig jaar de maatregel tot eind 2017 op te schorten. Tevens zou Boskalis deze periode gebruiken om te bekijken of de Fairmount activiteiten financieel te verbeteren zouden zijn. Nu blijkt dat de reorganisatieplannen toch doorgevoerd worden.

Reageer op dit artikel