nieuws

Slanke glazen brug ontsluit museum-kasteel

infra 2836

Slanke glazen brug ontsluit museum-kasteel

Voor de ontsluiting van kasteel Ruurlo in zijn nieuwe hoedanigheid als museum ontwierp Hans van Heeswijk een brug slanke brug van staal en glas. Octatube realiseerde de 32 meter lange constructie met vier tussenpijlers.

Het dek van de licht getoogde brug is gemaakt van s van geprofileerd matglas. Onder het dek en ook in de leuningen bevindt zich een LED-lichtlijn. Op het glas van de balustraden zijn rietstengels geëtst. Dat moet een mooie overgang vormen naar het riet dat binnenkort weer wordt aangeplant in de slotgracht om het kasteel.

Glasproducent Saint-Gobain leverde half gehard glas met SGP interlayers voor zowel de balustrades als de vloer. De balustrade is opgebouwd uit twee lagen van 10 mm dik. De vloer is met nog een extra laag van 8 mm glas voorzien en is aan de bovenkant uitgerust met een antisliplaag.

Van Heeswijk werkt veel met glas in zijn ontwerpen, onder andere bij het entree gebouw voor het Van Gogh Museum in Amsterdam dat in 2015 opende. Ook daar was Octatube verantwoordelijk voor de engineering en de bouw van de glas- en staalconstructie.

Kasteel Ruurlo is een dependance van Museum More in  Gorssel dat twee jaar terug werd geopend, waarin verzamelaar Hans Melchers zijn verzameling modern realistische kunst toont. In More0-kasteel Ruurlo ligt de nadruk op het werk van schilder Carel Willink.

Reageer op dit artikel