artikel

Versterking Afsluitdijk

infra 1575

Rijkswaterstaat versterkt in samenwerking met het consortium Levvel (Van Oord Aberdeen Infrastructure Partners, BAM PPP PGGM Infrastructure en Rebel) de Afsluitdijk.

Hiervoor wordt 700.000 vierkante meter van de iconische dijk op dit moment bekleed met Quattroblocks van Holcim. Enige tijd later volgen dan nog 75.000 ‘Levvel-blocs’ – innovatieve betonelementen die speciaal voor de Afsluitdijk zijn ontwikkeld. Door de bijzondere vorm van de blokken is minder beton nodig dan eerder gebruikt materiaal. De blokken worden over het oude basalt heen gelegd, waar de dijk bijna 90 jaar geleden mee werd gebouwd. Oponthoud op de weg wordt zoveel mogelijk beperkt. Veel werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. Eind 2022 moet de klus geklaard zijn.

Reageer op dit artikel