Case Study Succesvolle transformatie Philips-fabriek Eindhoven
ERA Contour
Het pand van de oude Philips-fabriek, Strijp TQ in Eindhoven, is een gebouw van 40.000 vierkante meter, en daarmee de blikvanger van het Strijp T-terrein. Strijp TQ gaat ruimte bieden aan hightech-productiebedrijven, bedrijven met een creatieve inslag, en horecagelegenheden. Hiervoor dient het gigantische complex te worden verbouwd. In 2017 vonden de eerste gesprekken plaats tussen GEVA Vastgoed (eigenaar Strijp T-terrein) en elektrotechnisch installatiebedrijf Timmers Projecten & Service. Je leest het in deze whitepaper.
ERA Contour
Gemeente Schouwen-Duiveland
Nederlandse Arbeidsinspectie
Provincie Noord-Holland
Corporaties zijn "beduidend" meer geld kwijt aan bouwgrond als ze die moeten verwerven van ontwikkelaars. Minister Keijzer denkt een slinkse oplossing te hebben: het Rijk gaat samen met gemeentes grond kopen, buiten de gemeentebegroting om.
Houtbouw in een dip? "Daar geloof ik totaal niks van", zegt Tim Vermeend, oprichter van Urban Climate Architects. Het huidige marktaandeel van 6 procent is terug te voeren op het gedachtengoed van zo'n zeven jaar geleden, toen architecten, engineers en bouwers nog veel stappen moesten zetten voor concurrerende houtbouw. "Er staan nu zo'n 35 grote houten gebouwen in Nederland, volgend jaar al negentig. We kunnen naar 50 procent marktaandeel."
Wat zijn de tien grootste projecten in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen?
Wat zijn de tien grootste projecten in de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht?
De aanstaande overname van VolkerWessels door Boskalis en investeerder HAL roept in de sector vooral vragen op. "Noodzakelijke consolidatie? Daar heb ik mijn twijfels over."
De Nederlandse bouw- en infra-activiteiten van VolkerWessels komen in handen van investeerder HAL en baggerconcern Boskalis. Dat hebben partijen bekendgemaakt, zonder daarbij financiële details naar buiten te brengen.
Strukton heeft afgelopen jaar de nettowinst meer dan verdubbeld tot net geen 40 miljoen euro. Ondertussen ziet de bouwer de verliezen op een aantal probleemprojecten wel verder oplopen.
De Nederlandse bouw- en vastgoedtak van BAM heeft in het eerste kwartaal meer omzet en winst geboekt.