partner nieuws

BouwBeurs 2019: van stevige schoenen tot de nieuwste software voor de bouw

bouwbreed 886

BouwBeurs 2019: van stevige schoenen tot de nieuwste software voor de bouw

‘Tijd om de krachten te bundelen’, dat is het hoofdthema van BouwBeurs. Bouwbedrijven, architecten, zzp’ers en andere bouwprofessionals hebben elkaar keihard nodig, meer dan ooit. Wie niet samenwerkt, gaat het niet redden in de bouw. Krachten bundelen. Je ziet het hoofdthema duidelijk terug op de beurs. Op het Tegelplein bijvoorbeeld, maar ook op het Glasplein, Houtpaviljoen en het Hang- en Sluitwerkpaviljoen.

Primeur: interactief Tegelplein

Locatie: hal 7, stand C120

Nieuw op BouwBeurs is het interactieve Tegelplein. Het plein is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende tegelproducenten. Zij bundelen de krachten en presenteren zich gezamenlijk. Het eigen merk met de innovaties worden vanuit een eigen stand gepresenteerd. De technische uitleg daaren­tegen gaat over algemene aandachtspunten zoals vaktechnische handelingen ­en ontwikkelingen. Op het plein zorgen drie vooraanstaande tegelmerken voor deze voorlichting. Koninklijke Mosa, Villeroy & Boch en Rako.

BouwBeursDe deelnemers van het Tegelplein presenteren een uitgebreid informatieprogramma over het vak tegelzetter. Op het podium zijn doorlopend bondige product- en projectpresentaties. Verder bestaat het plein uit vier demozones, waar het draait om waterafdichting en voegen, ontkoppelen, groot-formaat snijden en lijmtechnieken. Ook is er een tegelsnijwedstrijd. Op dit plein wordt vooral getoond hoe mooi het vak van tegelzetter is. Dat is ook het doel van het plein: iedereen enthousiast maken voor het beroep!

Hulptroepen divisies

Bijzonder is dat partijen die ondersteunend zijn aan het vak volop hun medewerking geven. Bij de hulptroepen sluiten ook producenten zich aan met lijmen, kitten en alles wat de verwerker nodig heeft.

Glasplein

Locatie: hal 10, stand A022 en A011

BouwBeursDe glasbranche presenteert zich uitgebreid op BouwBeurs. Op het GlasPlein worden de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas gepromoot. Er zijn productpresentaties en korte workshops. Ook is er aandacht voor de werkgelegenheid in het glas voor zij-instromers en scholieren. Maar het GlasPlein zal zeker ook interessant zijn voor architecten, woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders, technische ontwerp- en adviesbureaus, bouwbedrijven en groothandelaren.

Highlights

  • 5 februari: Vlogger Govert Sweep spreekt scholieren toe als onderdeel van de Scholierenroute
  • 7 februari, 17.00 uur: uitreiking Glas Award
  • 8 februari, 13.00 uur: presentatie GBO Vakcertificaat

Dagelijks 4 t/m 8 februari: ‘Elevator pitches’ (korte workshops van 5 minuten) over de producten die tentoongesteld worden op het Glasplein.

Glas Award

De prijs is een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep Glas. De Glas Award richt zich op de toepassing van vlakglas in het interieur en/of exterieur. Aspecten als ontwikkeling, organisatie, product, project en het innovatief karakter zijn daarbij invalshoeken. De jury bestaat uit vijf personen, afkomstig uit verschillende disciplines in en rond de wereld van glas en design.

Hang- & sluitwerkpaviljoen

Locatie: hal 10

BouwBeursIn vervolg op het succes van 2017 staat ook deze editie de sector hang- en sluitwerk bij elkaar. Een voorbeeld van de krachten bundelen. In samenwerking met de VHS staan branchebepalende bedrijven bij én met elkaar op het
paviljoen Hang- & Sluitwerk. Een unieke kans om eens te zien wat deze branche allemaal te bieden heeft. Verder vind je rondom het paviljoen leveranciers die grote raakvlakken hebben met het segment.

Houtpaviljoen Bouwen op hout! – groter dan ooit

Locatie: hal 10, stand F010

Het Houtpaviljoen keert ook in 2019 weer terug. Het paviljoen is een initiatief van acht bedrijven en organisaties uit het brede houtvak in zowel Nederland als daarbuiten. Allemaal ondernemers die hout een warm hart toedragen en de krachten bundelen op het Houtpaviljoen. Hout is immers betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal van hoge kwaliteit. Het Houtpaviljoen brengt de sfeer, het warme gevoel, en de beleving onder de aandacht. En natuurlijk is er op donderdag 7 februari de daverende Houtborrel.

De partners van het Houtpaviljoen collectief, de ‘founding fathers’, zijn: Assink Hout, Scantimber / Hasslacher, het PEFC-keurmerk, Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB),  de Malaysian Timber Certification Council (MTCC), de Malaysian Timber Council (MTC), het Houtcollectief en het vakblad Houtwereld.

BouwBeurs Nieuwscafé

Locatie: hal 8, stand D096

BouwBeursLuisteren naar inspirerende verhalen van koplopers in de bouw? In het BouwBeurs NieuwsCafé houdt anchorman Frans Reichardt dagelijks live interviews met bouwers die een stap extra zetten op de thema’s energieneutraal bouwen, renovatie & transitie, gezonde gebouwen en personeel & veiligheid.

Hoe renoveer je stapsgewijs naar nul op de meter, zonder spijt te krijgen van een eerdere maatregel? Hoe ziet een nieuwbouwwijk in 2030 er uit? Groen bouwen met natuurlijke materialen, hoe doe je dat in de praktijk? Hoe scoor je negens en tienen bij je klanten? En hoe kun je actief sturen op veiligheid en gezondheid binnen je bouwbedrijf?

In het BouwBeurs Nieuwscafé, dat wordt geprogrammeerd door Aannemervak.nl, ligt de nadruk niet op visioenen en vergezichten, maar geven vooral bouwers antwoorden op bovenstaande vragen. De gesprekken worden elke dag tijdens BouwBeurs live gehouden op de beursvloer. Bezoekers kunnen hierbij zijn, of de gesprekken live volgen op de schermen.

BouwBeursAan tafel…

Van der Hulst Bouwbedrijf en betrokken bouwpartners overtreffen zichzelf met elk nieuw project. Momenteel bouwt het bedrijf 33 zogenoemde Plus-op-de-Meter-woningen in een smart grid in de wijk Hooghkamer in Voorhout. “We bouwen nu de woning van 2030”, zegt directeur Yvonne van der Hulst.

Naast een timmerfabriek en een renovatielab heeft bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg sinds kort de beschikking over een prefab fabriek. Het bestaande oeuvre is daarmee uitgebreid met het leveren van houten elementen voor energieneutrale woningen en hoogwaardige renovaties van bestaande bouw. “Elke generatie moet ergens in zijn tijd een verandering aanbrengen”, is de overtuiging van directeur Cees van Dillen.

BouwBeursPeter Koenders is directeur van Koenders Totaalbouw en voorzitter van de Taskforce Veiligheid & Arbeidsomstandigheden van Bouwend Nederland. De ambitie: nul doden in de bouw. “Werkgevers spelen een belangrijke rol in het creëren van een open cultuur. Het moet normaal zijn om veilig te werken. En als werknemer te kunnen zeggen: ik werk veilig of ik werk niet.”

Voor het volledige programma kijk op www.bouwbeurslive.nl/nieuwscafe

Studentenroute

De bouw zit te springen om gemotiveerde vakmensen. Met de speciale studentenroute maken deze nieuwe vakgenoten op een goede manier kennis met ons mooie vak. De route kwam tot stand in samenwerking met het Platform vmbo BWI. Iedere student krijgt een
opdrachtformulier en wordt langs verschillende exposanten geleid waar ze een opdracht moeten doen. Door alle opdrachten te doen, krijgen de leerlingen een goed beeld van wat de bouw qua werk allemaal te bieden heeft.

BouwBeurs Café

Bereikbaar via hal 7 en hal 12

BouwBeursWaar kan je op je gemak je bezoek voorbereiden met een kop koffie? Even zitten om te overleggen? Gezellig de beursdag afsluiten met een biertje en een goede hap eten? Dat kan allemaal in het BouwBeurs Café. Het café heeft meer dan 500 zitplaatsen, een prima keus aan eten & drinken en ligt in het hart van de beurs. Je kunt er de hele dag terecht en we blijven open tot een uur na de beurs. Vanaf een uur of drie in de middag
maken we het extra gezellig met live muziek. Het BouwBeurs Café staat
duidelijk aangegeven.

RADIONL

Locatie: BouwBeurs Café

Goede muziek is essentieel in een café. Daarom wordt de muziek in het BouwBeurs Café verzorgd door RadioNL. Met live uitzendingen vanaf de beurs, de echte RadioNL VIP-trailer en diverse
artiesten op het podium. De weken voorafgaand aan de beurs staat RadioNL al in het teken van de bouw en BouwBeurs.

Cobouwvakker van de dag

BouwBeursLocatie: BouwBeurs Café

In het BouwBeurs Café maak je kans om de Cobouwvakker van de dag te worden. CobouwVak test de bouwkundige vaardigheden en kennis. Ben je de snelste en/of de slimste? Dan maak je kans om dagwinnaar te worden en een mooie prijs te winnen. Kom met je collega’s naar de stand van CobouwVak in het BouwBeurs Café en laat zien wat je kan.

Uitreiking De Nederlandse Bouwprijs

Op 4 februari vindt de uitreiking van de Nederlandse Bouwprijs plaats. Op deze avond wordt bekend wie van de genomineerden de winnaar is in de volgende categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele kunstwerken en Talent met Toekomst. Het bijwonen van deze avond is alleen op uitnodiging.

 

Praktische informatie

De bouwsector draait op volle toeren. Waar vind je de juiste vaklui op het juiste moment? Wanneer stap je over op BIM? Wel of niet in loondienst? Wanneer investeren in automatiseren? Hoe krijg jij de klus geklaard? Sta je in je kracht? Bezoek BouwBeurs en blijf op de hoogte van jouw vakgebied én leg de juiste connecties. Tijd om de krachten te bundelen!

Data en openingstijden

Maandag 4 februari t/m woensdag 6 februari: 09.30 – 17.30 uur

Donderdag 7 februari: 09.30 – 20.30 uur – avondopening

Vrijdag 8 februari: 09.30 – 17.00 uur

Locatie

Jaarbeurs, Utrecht

Informatiebalies

Tijdens de BouwBeurs zijn er informatiepunten in hallen 8, 9 en 10.

Toegang

Nog niet aangemeld? Bij de kassa kost een toegangskaart € 35,-. Zorg dus dat je vooraf je gratis toegang regelt. Ga hiervoor naar BOUWBEURSLIVE.NL/Toegang en gebruik de code 100 003 72.

Bereikbaarheid auto

De binnenstad van Utrecht is werk in uitvoering. Rondom het Jaarbeurscomplex wordt flink aan de weg en aan diverse grote projecten gewerkt. Dus kom je met je auto, plan dan je reis en de parkeermogelijkheden van tevoren.

Met de trein met korting

Misschien niet echt jouw vervoersmiddel, maar de trein is een goede optie. Reis je na 9.00 uur dan krijg je 20% korting op je treinkaartje.
En vanaf Utrecht CS is het maximaal 5 minuten lopen naar het Jaarbeurscomplex.
Treinkaartjes met korting bestel je via BOUWBEURSLIVE.NL/NS.

BOUWBEURS.NL en BOUWBEURS.NL/catalogus

Op de website BOUWBEURSLIVE.NL vind je honderden nieuwtjes. Van handige tools, stevige schoenen tot de nieuwste software voor de bouw. Maar ook berichten over slimme lijmsystemen, nul-op-de-meter, BIM en LEAN. Wil je gericht een exposant zoeken? Of zoek je berichten die passen bij jouw vakgebied?

Ga dan naar BOUWBEURSLIVE.NL/catalogus, de online beurscatalogus met uitgebreide informatie over alle exposanten en diverse mogelijkheden om reeds voor de beurs met ze in contact te komen. Je vindt op basis van jouw criteria eenvoudig exposanten die aansluiten bij jouw interesses. Dit is dus een handige manier om je van tevoren te oriënteren op BouwBeurs.

Reageer op dit artikel