partner nieuws

‘We zetten in op intelligentie door technologie’

bouwbreed 728

Nog beter in staat zijn slimme oplossingen te bedenken voor de problemen waarmee klanten worstelen. Dat was het doel van de fusie vorig jaar tussen technische dienstverleners Wolter & Dros en Croon. En dat werkt in de praktijk, constateert Piet-Jan Heijboer, directievoorzitter van de nieuwe onderneming Croonwolter&dros. “We hebben nu alles in huis. Door kennis en kunde te bundelen, kunnen we meer waarde toevoegen voor onze klanten.”

Beide fusiepartners werkten voor het samengaan ook al veel samen in projecten en zijn onderdeel van TBI. Croonwolter&dros kan de complete installatie voor zijn rekening nemen. Heijboer: “Zo kunnen we klanten duurzamer en beter laten presteren met intelligente oplossingen. We zorgen bijvoorbeeld dat  tunnels veiliger worden, fabrieken slimmer en gebouwen energiezuiniger.”

Geconditioneerde testomgeving

Piet-Jan Heijboer Voorzitter CWD

Piet-Jan Heijboer, directievoorzitter Croonwolter&dros

Een mooi voorbeeld is de aanleg van de RijnlandRoute, een nieuwe weg van Katwijk naar Leiden, met daarin een tunnel van ongeveer 2,5 kilo- meter. Binnen bouwcombinatie  Comol5, waarvan ook TBI-zuster bedrijf Mobilis deel uitmaakt, is Croonwolter&dros verantwoordelijk voor de technische systemen. Normaal gebeurt de fysieke installatie van de technische systemen ter plekke op locatie. Croonwolter&dros doet dat nu eerst in een geconditioneerde testomgeving. Het voordeel is dat de klant van tevoren al kan zien hoe de systemen eruit zullen zien. En dat er gemakkelijker en sneller een geïntegreerd systeem kan worden getest en gerealiseerd. “Wij prefabben alle systeemonderdelen. Pas als we zeker weten dat het werkt, brengen we de systemen naar de bouwplaats”, zegt Heijboer. Die aanpak kost in de voorbereiding meer tijd, maar die tijd wordt ruimschoots teruggewonnen bij de montage. Het voordeel is bovendien dat onze aanpak efficiënter en veiliger is.

Ook bij het eigen hoofdkantoor MM25 aan de A20 in Rotterdam,  dat de technische dienstverlener  begin 2018 gaat betrekken, wordt gebruikgemaakt van de modernste technieken om een sterk verouderd kantoorpand om te vormen tot een bijzonder duurzaam en intelligent gebouw. Heijboer: “Wij noemen dat Revitaliseren.”

High-end

De komende jaren zet Croonwolter&dros nog verder in op innovatie en ontwikkeling onder het motto ‘Intelligentie door Technologie’. Heijboer: “We kiezen voor high-end-oplossingen. Doordat de twee fusiepartners beide specialisten zijn op hun vak- gebieden, zijn we bekend met de nieuwste technieken en lopen we voorop.” Om die voorsprong te kunnen behouden, heeft het bedrijf naast de bestaande medewerkers ook nieuw personeel nodig. Het liefst medewerkers die innovatief zijn en kennis hebben van zowel werktuigbouwkunde als elektrotechniek. Verdere groei sluit Heijboer niet uit, maar dat is niet de voornaamste ambitie. “Domweg heel groot zijn is geen doel op zich. We willen het beste bedrijf zijn. Dat betekent dat mensen graag bij ons willen werken en dat we alle vragen van klanten kunnen beantwoorden. Daarvoor moet je wel een bepaalde schaal hebben. In elk segment waarin we actief zijn, willen we tot de top drie van de beste spelers behoren.”


Croonwolter&dros

Technisch dienstverlener Croonwolter&dros is ontstaan na een fusie in 2016 tussen Croon (specialist in elektrotechniek en automatisering) en Wolter & Dros (specialist in werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek). Het nieuwe bedrijf, onderdeel van TBI, heeft een omzet van 500 miljoen euro en telt meer dan 2500 medewerkers. Croonwolter&dros is actief  in de marktsegmenten utiliteit, industrie, infra, marine & offshore.

Dit artikel verscheen in Cobouw 50 van 2017.

Reageer op dit artikel