partner nieuws

De prijs van vandalisme

bouwbreed 1

De kosten van nieuw straatmeubilair Maar wat kost dat grapje nou precies? De prijzen van bankjes, vuilnisbakken en lantaarnpalen kunnen verschillen per gemeente. Over het algemeen geldt wel dat de prijzen niet niks zijn. Klik hier voor meer informatie en prijzen voor straaatmeubilair. De prijs van een simpele bank gemaakt van hardhout kan al oplopen […]

De prijs van vandalisme

De kosten van nieuw straatmeubilair
Maar wat kost dat grapje nou precies? De prijzen van bankjes, vuilnisbakken en lantaarnpalen kunnen verschillen per gemeente. Over het algemeen geldt wel dat de prijzen niet niks zijn. Klik hier voor meer informatie en prijzen voor straaatmeubilair. De prijs van een simpele bank gemaakt van hardhout kan al oplopen tot zo’n 500 euro. Bankjes die uit duurder materiaal of met een uniek design worden gemaakt kosten al snel meer. Bedragen voor fietsenrekken liggen tussen de 200 en de 350 euro. Bovendien zijn dit slechts te kosten van het materiaal zelf. De prijzen voor het plaatsen en vervangen van deze materialen kunnen ook oplopen tot 150 euro. Daar komt ook nog de BTW bij en bij ernstige beschadigingen is het soms nodig om de ondergrond van een bank opnieuw te laten zetten. Helaas is het niet zo dat een vuilnisbak of bloemenperk snel en gemakkelijk vervangen kan worden. Daar komen nog meer kosten bij dan men wel eens denkt.

Kosten voor bedrijven
Niet alle schade wordt op de gemeente (en dus de belastinggelden van de burger) verhaald. Zo vallen bushokjes en brievenbussen onder de zorg van particuliere bedrijven. Deze kosten worden door de bedrijven zelf niet vrijgegeven, maar uit onderzoek blijkt dat een volledig nieuw bushokje meer dan 4000 euro kost. Het vernielen van een ruit kost rond de 300 euro. Het moge duidelijk zijn dat de ondoordachte acties van vandalen niet alleen vervelend zijn, maar uiteindelijk duizenden euro’s kosten voor de gemiddelde burger en particuliere bedrijven.

Reageer op dit artikel