partner nieuws

De deurhor is milieuvriendelijke maatwerkoplossingen tegen vliegende insecten

bouwbreed 37

Voordelen van raam- en deurhorren Een hor is zonder twijfel de meest milieuvriendelijke oplossing tegen vliegende insecten van buitenaf en wanneer we op termijn doorrekenen ook zeker een van de goedkopere. Kwalitatief hoogwaardig horrengaas gaat, wanneer de kat er niet in gaat hangen of de hond er niet in een dolle bui doorheen rent, jaren […]

De deurhor is milieuvriendelijke maatwerkoplossingen tegen vliegende insecten

Voordelen van raam- en deurhorren

Een hor is zonder twijfel de meest milieuvriendelijke oplossing tegen vliegende insecten van buitenaf en wanneer we op termijn doorrekenen ook zeker een van de goedkopere. Kwalitatief hoogwaardig horrengaas gaat, wanneer de kat er niet in gaat hangen of de hond er niet in een dolle bui doorheen rent, jaren mee en is eenvoudig te onderhouden. Behalve het buitenhouden van insecten en vuil (kijk maar eens na een maand hoeveel stof er aan het gaas geplakt zit) heeft het plaatsen van horren nog meer voordelen.

Mogelijkheid tot ventileren

Een raam- of deurhor biedt de mogelijkheid je huis te ventileren, zonder dat huisdieren naar buiten gaan en buitendieren juist naar binnen kunnen. Daarnaast waait, als er beetje wind staat, de vitrage niet al bollend naar buiten en blijft deze schoner.

Op maat gemaakt

Horren kunnen tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt door specialisten op het gebied van raamdecoratie, zoals Zonnelux,. Wanneer je kozijnen in een ral-kleur hebt, kun je de horren in dezelfde kleur laten maken. In veel moderne kozijnen kunnen horren volledig worden geïntegreerd, waardoor ze  helemaal niet opvallen. Je kunt ze dan nog wel uitnemen om te reinigen of het gaas te vervangen.

Grote keuze in horsystemen

Met een hor voor het raam of in het deurgat ben je niet afhankelijk van een rechttoe-rechtaan raamwerk met een vliegengaas ervoor. Afhankelijk van het soort venster of deur, de positie en het gebruiksgemak heb je bij de aanschaf van een hor keuze uit:

 0   Inzethorren, voornamelijk toegepast in kunststof kozijnen.

 0  Klemhorren, een vliegengaassysteem speciaal ontwikkeld voor aluminium profielen en kozijnen.

 0   Rolhorren zijn er voor zowel ramen als deuren en in alle soorten kozijnen te bevestigen. Een gemakkelijke oplossing die weinig plaats inneemt.

 0  De plisséhor is een luxere uitvoering van de traditionele horuitvoering. Net als de rolhor is de plisséhor er voor ramen en deuren.

Voor wie het zogenaamde ‘horretje’ voor je ramen maar niks vindt, is de plisséhor zonder meer de meest stijlvolle oplossing is. Niet alleen hou je de insecten buiten en ventileer je je woning. Deze variant van horregaas doet qua uiterlijk niet onder voor vitrage.

Reageer op dit artikel