partner nieuws

Schoner en stiller renoveren

bouwbreed 8

Mosa Panel levert daar als keramisch product een bijdrage aan, doordat de panelen snel en schoon over zowel oude tegelwanden en -vloeren als op kale ruwe vlakken kunnen worden geplaatst. Stofvrije verwerking Mosa Panel is dankzij zijn efficiënte verwerkingsproces uitermate geschikt voor toepassing in gestapelde en geschakelde bouw. Repeterende woningen kunnen met deze geprefabriceerde panelen […]

Schoner en stiller renoveren

Mosa Panel levert daar als keramisch product een bijdrage aan, doordat de panelen snel en schoon over zowel oude tegelwanden en -vloeren als op kale ruwe vlakken kunnen worden geplaatst.

Stofvrije verwerking
Mosa Panel is dankzij zijn efficiënte verwerkingsproces uitermate geschikt voor toepassing in gestapelde en geschakelde bouw. Repeterende woningen kunnen met deze geprefabriceerde panelen in korte tijd vakkundig worden gerenoveerd. De tegelpanelen worden door een logistieke partner op de plaats van de renovatie geleverd aan de co-maker (gecertificeerde verwerker). Uiteraard zijn sanitair en leidingen dan al gedemonteerd en waar nodig zijn gas, water en elektriciteit afgesloten. Omdat oude tegelvloeren en -wanden niet hoeven te worden gesloopt of uitsparingen gefreesd, kan de co-maker direct aan de slag met het nauwkeurig meten en schoonmaken van de te renoveren wanden en vloeren in badkamers, keukens en/of toiletten.
Waar nodig controleert de verwerker op gebreken en verwijdert hij oneffenheden. Vervolgens wordt gestart met het aanbrengen van de panelen, waaronder ook hoekpanelen die koven en leidingen esthetisch  omhullen. Moeten panelen op maat worden gezaagd of worden voorzien van afvoer- of leidinggaten, dan gebeurt dat in mobiele werkruimten buiten de woning, zodat zo min mogelijk stof en vuil ontstaat in de woning en de bewoners worden beschermd tegen onnodige geluidoverlast. Zodra de panelen zijn bevestigd, is er een korte droogtijd. Daarna kunnen sanitair en leidingen weer worden gemonteerd, gas, water en elektriciteit aangesloten, kan schilderwerk worden uitgevoerd en kunnen eventuele accessoires of hulpmiddelen voor mindervaliden worden geplaatst. Ontstaat op een later moment een lekkage of een beschadiging, dan zijn de tegelpanelen eenvoudig en zonder al te veel overlast voor de bewoner te vervangen.

In maximaal vijf werkdagen kunnen woningen met Mosa Panel bijzonder efficiënt worden gerenoveerd. Afgezet tegen een traditioneel renovatieproces waar al gauw tien werkdagen voor gereserveerd moeten worden, is dat een enorme vooruitgang voor bewoner en opdrachtgever.

Het grote voordeel van werken met Mosa Panel is bovendien dat de bewoners hun huis niet uithoeven, ze minder vaklieden over de vloer krijgen en dat ze een huis terugkrijgen dat goed, stofvrij en schoon is gerenoveerd. Overmatig ongemak en hinder tijdens renovaties behoort daarmee tot de verleden tijd.

Reageer op dit artikel