partner nieuws

Duurzaam je eigen woning verwarmen

bouwbreed 14

Het mooiste zou zijn wanneer we onze woning met pure zonne-energie en een goede isolatievoorziening zouden kunnen verwarmen. Helaas zit dat er in ons land niet in. Zeker in de winter is dat niet haalbaar en zijn we genoodzaakt bij te verwarmen. Als je een beetje verder nadenkt is het echter helemaal niet onmogelijk dit […]

Duurzaam je eigen woning verwarmen

Het mooiste zou zijn wanneer we onze woning met pure zonne-energie en een goede isolatievoorziening zouden kunnen verwarmen. Helaas zit dat er in ons land niet in. Zeker in de winter is dat niet haalbaar en zijn we genoodzaakt bij te verwarmen. Als je een beetje verder nadenkt is het echter helemaal niet onmogelijk dit met zo weinig mogelijk verbruik van andere energiebronnen te realiseren.

Warmtebronnen en hun rendement
Als je op een duurzame manier je woning wilt gaan (bij)verwarmen is het goed te weten wat de verschillende warmtebronnen zo ongeveer aan rendement opleveren.

Bij de verwarming van de woning wordt er voorts onderscheid gemaakt in stralings- en convectiewarmte. Bij stralingswarmte wordt de ruimte direct van warmte voorzien, terwijl bij convectiewarmte de in het vertrek aanwezige lucht wordt opgewarmd.

Terugverdientijd
Daarnaast is het niet onbelangrijk te weten wat de terugverdientijd is van een duurzame verwarmingsinstallatie. Gemiddeld ligt dat rond de 10 jaar. Deze periode geldt bijvoorbeeld voor zonnepanelen en ook voor een warmtepompinstallatie haal je je investering er in zo’n 8-10 jaar uit.

Welk systeem echter geschikt is voor jouw situatie is volkomen afhankelijk van de situatie waarin je woont. Verbruik je veel gas of olie, dat laatste voor mensen die in buitengebieden wonen, doe je er verstandig aan een onafhankelijke ervaringsdeskundige raadplegen. CVkoopjes.nl is een van de weinige webwinkels waar je niet alleen terecht kan voor prijsgunstige duurzame verwarmingssystemen zoals pelletketels, bio cv ketels en solarpakketten, maar tevens je vrijblijvend kan laten voorlichten over hoe je precies overgaat op duurzame energie. Hierbij wordt er vanzelfsprekend rekening mee gehouden dat je zo min mogelijk comfortverlies hebt en de kosten zo laag mogelijk blijven.

Reageer op dit artikel