partner nieuws

plisse gordijn

bouwbreed 1656

Japanse klasse en verfijning Plisse is een Frans woord, dat zoveel betekent als ‘geplooid’. Dat heeft betrekking op de manier waarop deze gordijnen in elkaar zitten: niet op een rol, maar opgevouwen. Van oorsprong komt plisse uit Japan, en dat kunt u ook goed zien. De klasse en verfijning waarmee plisse gordijnen zonlicht kunnen filteren, […]

plisse gordijn

Japanse klasse en verfijning
Plisse is een Frans woord, dat zoveel betekent als ‘geplooid’. Dat heeft betrekking op de manier waarop deze gordijnen in elkaar zitten: niet op een rol, maar opgevouwen. Van oorsprong komt plisse uit Japan, en dat kunt u ook goed zien. De klasse en verfijning waarmee plisse gordijnen zonlicht kunnen filteren, doet namelijk sterk denken aan de bekende fraaie Japanse kamerschermen. Helaas zijn er tegenwoordig veel goedkope, laagwaardige imitatieproducten op de markt. Bij Creon wordt de productie geheel in Nederland gedaan en kunt u nog vertrouwen op de authentieke kwaliteit.

De keuze voor het juiste systeem
U kunt een plisse gordijn zeer klein opvouwen. Dat is een groot voordeel, want in geopende stand kunt u daardoor vrijwel ongehinderd door uw raam kijken. Dat hangt echter wel een beetje af van het opvouwsysteem. Bij Creon hebt u twee keuzes: het top-down systeem of het top-down/bottom-up systeem. Bij het eerste, de standaard, kunt u enkel de onderlijst omhoog bewegen. Bij het tweede systeem is ook de bovenlijst beweegbaar. Zo kunt u het plissé gordijn bovenaan, onderaan of, mocht u dat willen, in het midden van het raam opvouwen.

Verduisterend, transparant of semi-transparant
Verder kunt u kiezen voor de lichtdoorlatendheid: verduisterend, transparant, of een tussenoptie. Bij de laatste twee opties wordt het licht niet geheel geblokkeerd maar subtiel gefilterd. Dat maakt het zeer geschikt als u wel graag privacy wilt, maar niet een geheel verdonkerd raam.

Uw plisse gordijnen bestellen bij Creon
Bij Creon wordt ieder plisse gordijn op maat gemaakt. Dat geeft u de flexibiliteit van diverse kleur- en andere opties, zoals de bedieningszijde. Het grootste voordeel is evenwel dat u niets aan hoeft te passen voor het monteren, waardoor u geen dure monteur hoeft te betalen. Met de uitgebreide montagehandleiding kunt u het eenvoudigweg zelf doen. Zo hoeft er niet te worden ingeleverd op bouw- en designkwaliteit, en kunt u toch profiteren van een zeer scherpe prijsstelling!

Reageer op dit artikel