nieuws

Installateur Hoppenbrouwers zoekt nieuw personeel in het reuzenrad

bouwbreed 881

Installateur Hoppenbrouwers zoekt nieuw personeel in het reuzenrad

Hoppenbrouwers Techniek is op zoek naar nieuwe werknemers. De Brabantse installateur grijpt de Tilburgse Kermis, die vandaag van start gaat, aan om die te vinden en doet dat op een ludieke manier: met ‘speed meeting’ in het reuzenrad.

Het bedrijf ziet solliciteren op hoogte als een laagdrempelige en ludieke manier om mensen kennis te laten maken met de organisatie. Aangezien de kermis in Tilburg veel bezoekers trekt, onder wie de doelgroep waarop Hoppenbrouwers mikt, is het volgens een woordvoerster een ideale locatie om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. “Normaal komen ze naar ons, nu gaan we naar hen toe.”

Nieuwe aanwas is hard nodig, want Hoppenbrouwers heeft op dit moment meer dan 120 openstaande vacatures, zo blijkt uit het overzicht op de website. Dan gaat het niet alleen om reguliere banen, maar ook om bijbanen, stages en open sollicitaties. Bovendien heeft het bedrijf grote ambities. In 2023 wil Hoppenbrouwers vestigingen verspreid over het hele land hebben. Creatief zijn bij de werving is daarom broodnodig om voldoende geschikte kandidaten te vinden.

Instroom stagiairs en bbl-leerlingen niet meer voldoende

Een paar jaar geleden kon het installatiebedrijf nog prima voorzien in nieuw personeel en waren er geen tekorten, vertelde directeur Henny de Haas toen in Cobouw. De instroom kwam grotendeels uit stagiairs en bbl-leerlingen. Destijds was het bedrijf wel een stuk kleiner. Door een aantal overnames is de installateur fors gegroeid. Inmiddels telt Hoppenbrouwers zo’n duizend medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in Brabant, één in Nijmegen en één in Utrecht.

Het bedrijf leidt ook zelf mensen op om de juiste kennis in huis te halen en de kans te vergroten dat studenten na hun afstuderen voor Hoppenbrouwers kiezen. Op het gebied van industriële automatisering gebeurt dat sinds kort vanuit het eigen Experience Center. Daarnaast heeft de installateur bij alle vestigingen praktijkscholen waar mbo-leerlingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde die een bbl-traject volgen extra bijgeschoold worden. En in september is er een masterclass waar vakmensen voorzien worden van de laatste ontwikkelingen in hun beroep.

Hoppenbrouwers heeft reuzenrad woensdagmiddag afgehuurd

Op woensdag 24 juli tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen aspirant-werknemers voor de eerste ronde van hun sollicitatie bij Hoppenbrouwers terecht in het reuzenrad op het Stadhuisplein in Tilburg. Hoeveel belangstellenden daarop af komen, kan het bedrijf moeilijk inschatten, maar capaciteit is er voldoende. Hoppenbrouwers heeft in samenspraak met de exploitant en de gemeente Tilburg het hele reuzenrad afgehuurd op woensdagmiddag. En mocht één rondje niet genoeg zijn voor een eerste kennismaking, dan volgt er gewoon nog een tweede rondje, verzekert de woordvoerster.

Reageer op dit artikel