nieuws

TNO weigert discutabel asbestrapport in te trekken

bouwbreed 1133

TNO weigert discutabel asbestrapport in te trekken

TNO weigert een omstreden rapport over asbestsanering te rectificeren. Dat blijkt uit brieven tussen de vereniging van slopers en asbestsaneringsbedrijven en het belaagde onderzoeksinstituut.

Uit een rapport van TNO begin dit jaar bleek dat de risico’s van asbest vaak overschat worden. Asbestvereniging Veras reageerde woest en noemde de conclusies van TNO tendentieus. “Mensen in  onze branche, die met mondkapjes werken, worden nu uitgelachen”, was een van de zorgen.

Veras vindt dat het rapport gerectificeerd moet worden en gaf TNO daar 14 dagen de tijd voor. TNO weigert dat.

“Onverantwoord”, vindt Veras. “TNO verzuimt het rapport door onafhankelijke deskundigen te laten reviewen en neemt kritiek van andere wetenschappers niet serieus. Deze beslissing verzwakt de positie van TNO als wetenschappelijk en onafhankelijk adviseur van de overheid op het gebied van veilig en gezond werken.”

Reageer op dit artikel