nieuws

Investeerder NPM stapt in Rooftop Energy

bouwbreed 536

Investeerder NPM stapt in Rooftop Energy

Investeringsmaatchappij NPM Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Rooftop Energy. Dit moet de groei versnellen van het Rotterdamse bedrijf dat nu al ée’n van de grootste ontwikkelaars en beheerders is van zonnecentrales op bedrijfsdaken en grondgebonden locaties.

Rooftop Energy (RTE) is in 2011 opgericht en realiseerde sindsdien 175 projecten, vooral op daken van bedrijfsgebouwen, maar ook op overkappingen van parkeergarages en op grondgebonden locaties als geluidswallen of oude vuilstortplaatsen. RTE verzorgt daarbij het complete traject, uiteenlopend van ontwerp en voorbereiding tot en met financiering, installatie en beheer. Het kantoor in Rotterdam telt inmiddels 25 medewerkers.

Raad van commissarissen wordt uitgebreid

De deelneming van NPM Capital als meerderheidsaandeelhouder moet verdere groei van de onderneming in versnelling brengen. De oprichters Leendert Florusse en Raymond Steenvoorden blijven aandeelhouder en actief in de onderneming. De nieuwe investeerder gaat één lid leveren voor de Raad van Commissarissen. Daarnaast neemt Jeroen de Haas, oud-topman van Eneco zitting in de raad. De Haas zal de onderneming actief gaan adviseren en begeleiden bij de verdere expansie.

100 MWp aan projecten

Eind dit jaar hoopt RTE in totaal 100 MWp (megawattpiek) aan projecten te hebben gerealiseerd. Dat is goed voor de energievoorziening van 30.000 huishoudens. Voor volgend jaar staan er een paar grote projecten op stapel, waaronder de bouw van een zonneweide op de Bavelse Berg. Met 80 tot 100.000 zonnepanelen moet die voormalige vuilstort onder de rook van Breda voldoende stroom opleveren voor 10.000 huishoudens.

Op de Bavelse berg bij Breda hoopt Rooftop Energy volgend jaar zeker 80.000 zonnepanelen kwijt te kunnen.

Reageer op dit artikel