nieuws

Nummer 1 topvrouw: ‘Energietransitie niet mogelijk zonder psychologen’

bouwbreed 3239

Nummer 1 topvrouw: ‘Energietransitie niet mogelijk zonder psychologen’

Niet alleen energiedeskundigen, maar ook psychologen en zorgmedewerkers. De bouw heeft veel meer mensen met diverse achtergronden nodig om in 2050 energieneutraal te kunnen zijn, vindt Aukje Kuypers, nummer 1 topvrouw in de bouw. “De opgave gaat verder dan ons vakgebied.”

Voorheen hield ze eigenlijk helemaal niet zo van lijstjes. Net als veel andere vrouwen was Aukje Kuypers, CEO van Kuijpers, daar eigenlijk veel te bescheiden voor. Maar inmiddels is de kersverse nummer 1 van de nieuwe Top50 bouwvrouwen van Cobouw, helemaal om. Ze is vrolijk en enthousiast als Cobouw haar vraagt voor een interview. Ze vindt het zelfs een beetje spannend, want op dat moment weet ze nog niet op welke plaats ze is geëindigd.

Veelvuldig in belangstelling

Niet dat ze al die aandacht niet gewend is. Het afgelopen jaar stond de topvrouw van Kuijpers namelijk veelvuldig in de belangstelling. Ze sleepte aardig wat prijzen in de wacht, zo werd ze twee weken na haar derde plek in de eerste Cobouw-bouwvrouwenlijst, Zakenvrouw van het Jaar. En opnieuw komt ze dit jaar, door haar net behaalde nummer 1-positie, in het nieuws. “Ja, heel bizar”, geeft ze toe. “Het zorgt voor enorm veel reuring.”

Cobouw Vrouwenweek

Het aantal vrouwen dat in de bouw werkt, is nog steeds erg laag. Ze zijn er wél, maar ze zijn lastig te vinden. Cobouw besteedt daarom de hele week, in het kader van Internationale Vrouwendag, aandacht aan vrouwen in de bouw. Gisteren is ook de nieuwe Top50 Bouwvrouwen van Cobouw bekend gemaakt.
Vandaag: Aukje Kuypers, nummer 1. 

En dat is juist goed, denkt ze. Het zorgt er namelijk voor dat zij, maar ook andere vrouwen uit de sector, hun verhaal kunnen vertellen. En dat is hard nodig. Vooral omdat de bouw meer vrouwen als zij nodig heeft.

‘Andersdenkenden nodig’

“En niet alleen vrouwen, maar vooral andersdenkenden”, vult ze aan. “We hebben mannen én vrouwen nodig uit andere beroepsgroepen. We hebben andere deskundigheid nodig als we die enorme ambitie in 2050 willen halen. Mensen uit de zorg, uit de financiële wereld, energiekenners.”

Alleen maar het werk ‘uitvoeren’ is namelijk niet meer van deze tijd, gelooft ze. Er is meer voor nodig. ‘Energieneutraal is integraal’, zegt ze niet voor niets altijd. En ‘circulair is multidisciplinair’. “De opgave die we hebben gaat veel verder dan ons vakgebied”, zegt ze in volle overtuiging. “We moeten met z’n allen de klus gaan klaren.”

‘Er zijn hobbels, maar focus op wat wél kan’

De drukbezette topvrouw- die eigenlijk nauwelijks plek kon vinden in haar agenda voor dit interview- staat erg positief tegenover die ‘klus’. Oke, het is een grote uitdaging om tegen 2050 compleet energieneutraal te zijn, maar wel een die de bouw aankan. Daar gelooft ze in. “Ik weet dat er veel goede oplossingen zijn en het wordt alleen maar beter. Natuurlijk zijn er hobbels die overwonnen moeten worden, maar je kunt beter de aandacht vestigen op de zaken die je wél kunt doen.”

Een van de zaken waar Kuijpers zich op richt is het plaats bieden aan die ‘andersdenkenden’. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld onlangs een coach in dienst genomen met een achtergrond in de psychologie. Zo denkt de technisch dienstverlener beter aan de veranderende klantvraag te kunnen voldoen. “Klanten willen meer. Niet alleen dat we de techniek op orde hebben, maar ook dat we in gesprek gaan. Dat we ze andere vragen stellen. Bijvoorbeeld over wat ze willen bereiken met de verbouwing. Over het energievraagstuk. Medewerkers coachen in het voeren van dergelijke gesprekken kan hier goed bij helpen.”

Omzetgroei Kuijpers Installaties

Kuijpers heeft het afgelopen jaar het werk niet alleen zien veranderen, het is ook flink toegenomen. Het bedrijf haalde een omzet van 230 miljoen euro, terwijl dat vorig jaar nog 198 miljoen euro was. Ook nam Kuijpers meer mensen in dienst: er werken er nu 1244 vorig jaar waren dat er nog 1109.

Vaker hoofdaannemer

Kuypers ziet het werk dat ze doet daarom meer en meer veranderen. Het is niet meer alleen zorgen voor de installaties en de techniek, maar steeds vaker is het installatiebedrijf hoofdaannemer.

“Afgelopen jaar hebben we voor de renovatie van een monumentaal pand voor het eerst een andere aanpak gekozen in de tenderfase: we hebben nadrukkelijk zowel de techniek als bouwdeel aangeboden”, legt de topvrouw uit.

“Gezien ervaringen bij andere werken waar we ook verantwoordelijk waren voor de bouw, hebben we gemeend de integrale aanpak voor het verduurzamen van dit monument op deze integrale manier aan te pakken. Dat was verrassend voor de klant. Hij had een keuze op deze manier. We merken nu dat er veel vraag is naar deze aanpak. Zo hebben we vorig jaar ook de opdracht gekregen voor de bouw van een biofaciliteit. We zijn hoofdaannemer en daarmee verantwoordelijk voor ruwbouw, afbouw en de techniek.”

‘Meer vraag naar gebouwen met groot techniek-element’

De topvrouw die sinds 2013 aan het roer staat ziet de verschuiving als een manier om de energietransitie een stapje verder te helpen. “Er is steeds meer vraag naar gebouwen waar het techniek-element erg groot is. Mensen beseffen dat een gebouw niet alleen meer mooi moet zijn, maar ook functioneel. Wij zijn gespecialiseerd in die techniek en dus kunnen we dit heel goed oppakken”, verklaart ze. Ze vult aan: “Klanten hebben dan een centraal aanspreekpunt. Het brengt minder faalkosten met zich mee en de kwaliteit is echt beter.”

Cobouw Vrouwenweek

Cobouw Vrouwenweek

‘Decennium van de installateur’

Maar is er voor traditionele bouwers dan straks nog wel werk?  Of hebben die straks het nakijken? “De koek is zo groot, dat dat wel mee zal vallen”, glimlacht de topvrouw. “Maar we schuiven wel op ja. Onze rol als installateur verandert. We kunnen voor veel toegevoegde waarde zorgen als het gaat om verduurzaming. Ik zeg niet voor niets dat dit het decennium is van de installateur.”

Weinig tekort aan vakmannen

Maar hoe zit het dan met die tekorten aan vakmannen? Aan installateurs? Gaat dat installatiebedrijven op een gegeven moment niet ‘nekken’? Eigenlijk valt dat bij Kuijpers wel mee, vertelt de CEO. Ja, ze zijn er natuurlijk wel, vooral in schaarse rollen als engineers en data-analisten, maar verder heeft Kuijpers eigenlijk genoeg mensen om al het werk te klaren. “We hebben een vrij hoge aantrekkingskracht voor nieuwe mensen”, vertelt ze trots.

Aukje Kuypers

Aukje Kuypers nam in 2013 de leiding over in het familiebedrijf Kuijpers. De topvrouw behoort tot de vierde generatie. Zij en haar broer werken allebei voor het bedrijf en stonden ook allebei open voor een eventuele opvolging. Toen het moment eenmaal daar was, viel uiteindelijk de keuze op haar. Sinds haar aantreden werken er tien keer meer vrouwen.

“Dat komt omdat we al tientallen jaren zeggen: onze mensen zijn het allerbelangrijkst”, legt ze uit. “Bovendien blijven we mensen opleiden in techniek, maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook proberen we altijd te zorgen dat we interessant werk aannemen, met uitdagingen. Dat is bekend en daarom weten mensen ons te vinden.”

Veel plek voor vluchtelingen

Daarnaast biedt Kuijpers veel plek aan vluchtelingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar alleen al verviervoudigde deze laatste groep van 4 mensen naar 14. Het aandeel vrouwen is ook vrij groot- er werken 99 vrouwen op een totaal van 1224, en negen in een technische rol. “Zes jaar geleden was dat er nog maar 1, dus ik kan daarover optimistisch zijn. Maar het kan natuurlijk nog veel beter.”

Om dat te bereiken gaat Kuijpers onder meer meedoen met Girls Day, een evenement om de bouw en techniek aan meisjes te promoten. Ook heeft het bedrijf de afgelopen jaren deelgenomen aan de Eureka! Cup, om jongeren te interesseren voor BETA-vakken. “De helft van de leerlingen die daaraan meedeed, waren meisjes.”

Monteur kan ook een vrouw zijn

Terwijl het diversiteitsbeleid bij Kuijpers altijd al van belang is geweest, heeft het vorig jaar wel een boost gekregen, vervolgt de topvrouw optimistisch. “Dit komt mede door de aandacht die er het afgelopen jaar voor is geweest bij Cobouw, maar zeker ook doordat ik Zakenvrouw van het Jaar ben geworden. Langzaam is het beeld aan het veranderen. Waar voorheen bij een nieuwe monteur altijd aan een man werd gedacht, is het nu ook heel logisch dat het misschien wel een vrouw kan zijn. Er wordt over gesproken en dat brengt langzaam een verandering teweeg.”

Aukje Kuypers heeft veel vertrouwen in de toekomst. Daar wil ze dan ook het interview met afsluiten. “De energietransitie kan ook echt leuk zijn. En mooi. Zo hebben wij vorig jaar een gevel ontwikkeld die energie opwekt en die er ook erg mooi uitziet. Dat is toch geweldig?”

Reageer op dit artikel