nieuws

Cobouw Awards in beeld: Oesters, betonnen bokalen en trots

bouwbreed 1415

Cobouw Awards in beeld: Oesters, betonnen bokalen en trots

Met niet één maar dit keer vier Cobouw Awards te vergeven, was het programma van het jaarlijkse Cobouw Event voller dan ooit. Maar daarmee ook spannender dan ooit. The Harbour Club in Vinkeveen stroomde dan ook vol afgelopen woensdagavond. Wie ging er met een betonnen bokaal naar huis? Een fotoverslag.

Technologieondernemer en auteur Steven van Belleghem schudde de zaal bij aanvang van het Cobouw Event flink wakker. Bouwers hoeven de concurrentie misschien niet aan te gaan met Amazon en Google, maar ze moeten zich wel realiseren dat deze techreuzen de lat voor wat betreft service aan klanten steeds hoger leggen. “De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence gaan razendsnel. Het is customor first en juist de bouw is daar niet altijd even goed in”, waarschuwde hij.

 

Cobouw-hoofdredacteur Theo van Vugt – in gesprek met moderator Hadassah de Boer – had ook goed nieuws voor de sector. Het gaat financieel steeds beter met de bouw. Meer omzet, meer winst over de volle breedte. Hoewel: het zijn vooral de bouwers met een omzet van rond de 175 miljoen die het heel erg goed doen. “Als u een omzet heeft van een miljard of meer dan raad ik u aan om wat te verkopen. En als u onder de 150 miljoen zit, moet u misschien wat groeien.”

 

Prijzen. Daar ging het deze avond natuurlijk vooral ook om. Wie winnen de Cobouw Awards en mag zo’n betonnen bokaal mee naar huis nemen. In de categorie Beste Product was dat PlasticRoad. Juryvoorzitter Mick Eekhout overhandigde de prijs aan Anne Koudstaal van KWS en Thijs Kroesse van Wavin.

 

Cobouw-verslaggeefster Marije de Leeuw was er als de kippen bij om de winnaars meteen aan de tand te voelen. “Hoe zwaar die bokaal is? Ik denk een kilootje of tien.”

 

Eten of gegeten te worden. Ook dat is de bouw. Deze avond in the Harbour Club in Vinkeveen was het toch vooral eten. Oesters om precies te zijn.

 

Opnieuw prijs. NOM Best wint in de categorie Meest Duurzame Project. Architect Harold van de Ven legt nog een keer uit wat er zo bijzonder is aan de Nul op de meter-appartementen De Willem en De Zwijger in Best.

 

En ook Heembouw kon juichen. De bouwer uit Roelofarendsveen werd verkozen tot Beste Werkgever van het jaar. Hr-manager Nienke Schilstra en ceo Peter Lammertink bleven bescheiden. “Ook de andere genomineerden zijn mooie bedrijven.”

 

De spanning stijgt. Nog een prijs te gaan – die van Best Presterende Bouwonderneming van het jaar. Dat weerhield de aanwezigen echter niet om rustig te genieten van het diner.

 

En de winnaar is…. Coen Hagedoorn Bouwgroep. Opnieuw. Voor de tweede maal sleept het bouwbedrijf uit Huizen de Award voor Best Presterende Bouwonderneming van het jaar binnen. Eerder deed het dat al in 2016. Jan en Coen Hagedoorn staan enigszins beduusd op het podium…

 

…maar na afloop waren ze toch wel erg trots. De betonnen bokaal krijgt een mooi plekje naast de vorige.


Foto’s: Cynthia van Dijke

Reageer op dit artikel