nieuws

Vijf bijzondere hotelplannen: van klooster tot weeshuis

bouwbreed 1232

Vijf bijzondere hotelplannen: van klooster tot weeshuis

Voortdurend krijgen historische gebouwen een nieuwe bestemming. Hierbij een lijstje met vijf bijzondere hotelplannen. Het opvallende aan deze projecten is dat het allemaal historische panden zijn die ontwikkeld worden tot hotel.

De laatste maanden springen er vijf projecten uit, waarbij kloosters en andere historische gebouwen herontwikkeld worden tot hotel.

Hierbij de top5:

1. Herontwikkeling van klooster tot Design Hotel ‘Hotel Kint’ in Valkenburg (Limburg).

Het gaat hier om het herontwikkelen van een voormalig klooster (Pradoegebouw) tot een Design hotel met 30 kamers aan de Oosterweg 1. Project ‘Hotel Kint’. Het plan loopt overigens vertraging op vanwege de ontdekking dat een deel van de fundering ontbreekt. Provincie en gemeente dragen hiervoor extra geld bij. Initiatiefnemers krijgen de tijd om het plan voor te bereiden. Start uitvoering nog niet bekend. Kostenraming: € 4.500.000.

2. Herontwikkeling van klooster Mariënhage tot een congreshotel in Eindhoven.

Herontwikkelen/restaureren van klooster Mariënhage aan de Augustijnendreef 15, project Domus DELA. De Paterskerk wordt ceremoniehuis. Het Augustinianum wordt een congreshotel met 66 kamers en de studentenkapel wordt een klein ceremoniehuis  en brasserie. Onderhandelingen met aannemer bevinden zich in een afrondende fase. Kostenraming: € 22.500.000.

3. Herontwikkeling van Kasteel Gemert tot o.a. een hotel in Gemert.

Bouwen/herontwikkelen ‘Kasteel Gemert’ tot theater/hotel/restaurant/museum/bierbrouwerij/escaperoom/vergaderruimten/appartementen en studio’s en een trouwlocatie aan het Ridderplein 15. Binnen en buiten de grachten komen woningen en appartementen ‘7th Heaven’. Huidige complex bestaat uit 7755 m2 en er mag nog 6800 m2 bebouwd worden ten noorden van het poortgebouw. Kostenraming: € 7.000.000.

4. Herontwikkeling van weeshuis tot hotel in Gouda.

Herontwikkelen van een Weeshuiscomplex tot hotel (6-10 kamers) /restaurant/jongerenwoningen aan de Groeneweg 30-32/ Spieringstraat 1-5 / Jeruzalemstraat 11-12 / Patersteeg. Kostenraming: € 900.000.

5. Herontwikkeling van theater Mondragon tot hotel Mondragon in Zierikzee.

Renoveren/herontwikkelen, na sloop van de oude concertzaal, voormalige theater Mondragon tot Hotel Mondragon met 40 kamers/zaalaccommodatie/horeca/parkeergarage met 32 plaatsen aan de Oude Haven 11-13 / Paardenstraat 2-4. Het plan moet worden aangepast wegens een grote hoeveelheid puin in de bodem en een hoge grondwaterstand. Daardoor kan de parkeergarage niet halfverdiept aangelegd worden. Totale gebouw wordt daardoor een meter hoger. € 8.000.000 is de kostenraming.

Voor meer informatie kijk op Bouwberichten.nl.

 

 

 

Reageer op dit artikel