nieuws

Opnieuw ontslag bij Woonpunt om integriteitsschending

bouwbreed Premium 1087

Opnieuw ontslag bij Woonpunt om integriteitsschending

De Zuid-Limburgse woningcorporatie Woonpunt gaat twee werknemers ontslaan vanwege “grensoverschrijdend gedrag op het gebied van integriteit”, zoals de organisatie zelf omschrijft. De twee zijn al non-actief gezet. Het gaat om een manager en een medewerker. Hun gedrag zou niet geleid hebben tot financiële schade voor de corporatie.

Verdere details over de aard van integriteitsschendingen wil de corporatie niet geven, met oog op de afwikkeling van de zaak. Mogelijk moet de kantonrechter er nog aan te pas komen om de arbeidsovereenkomsten van de twee werknemers te ontbinden.

Dat gebeurde eerder dit jaar ook al bij een projectleider. De man, die naast zijn baan bij Woonpunt ook als zelfstandige werkzaam was, werd ontslagen vanwege fraude. Hij bevoordeelde zichzelf ten koste van Woonpunt. Zo bestelde hij onder meer materialen voor zijn bedrijf, die hij op rekening zette van Woonpunt.

Niet uitgesloten dat er meer onregelmatigheden aan het licht komen

Alle misstanden kwamen aan het licht na onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche. Een woordvoerder van Woonpunt kan niet uitsluiten dat er in de nasleep nog meer onregelmatigheden aan het licht komen. De inmiddels ontslagen projectleider heeft ook anderen beschuldigd. De meeste van zijn beschuldigingen zijn volgens de woordvoerder inmiddels ongegrond gebleken, maar alle signalen zijn of worden onderzocht.

Woonpunt is met ruim 18.000 woningen de grootste corporatie in Zuid-Limburg. Er werken ruim 200 medewerkers.

Reageer op dit artikel