nieuws

Engie wint allereerste installateursprijs

bouwbreed Premium 1789

Engie wint allereerste installateursprijs

“En de winnaar van de allereerste UNETO-VNI Innovatie Award is?…
De Energy Academy Europe van Engie services, een duurzaam gebouw in Groningen dat begin dit jaar openging.”

Hieperdepiep hoera. UNETO-VNI bestaat vijftien jaar en daar hoort een prijs bij, dachten ze bij de brancheorganisatie voor installatiebedrijven. Niet zomaar eentje, het gaat om de UNETO-VNI Innovatie Award.

Het eerste exemplaar werd deze week uitgereikt aan Engie Service voor de Energy Academy Europe van de Rijksuniversiteit Groningen dat al meer prijzen in de wacht sleepte. Dit gebouw laat zich kenmerken door elementen van aarde, water, lucht en zonlicht.

“Zonnepanelen leveren energie, terwijl een ‘zonneschoorsteen’ de natuurlijke ventilatie bevordert. De wintertuin, aardwarmte en aardkoeling zorgen voor een aantrekkelijk binnenklimaat. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor toiletspoeling en plantenbewatering.”

De Energy Academy is het eerste nieuwe, omvangrijke gebouw in Groningen dat aardbevingsbestendig is. Het project won begin dit jaar al de prestigieuze BREEAM-Award.

Energietransitie vraagt om technisch vernuft

Freddy de Boer, algemeen directeur bij Engie Services Noord nam de prijs in ontvangst en noemt het “de perfecte onderscheiding om te onderstrepen dat techniek hét middel is om de energietransitie vorm te geven.”

De prijs ging net aan de neus voorbij aan de combinatie Warmtebouw Utrecht (Croonwolter&dros/ Huussen Elektro/ Koninklijke Damstra) die verantwoordelijk is voor de verbouwing van het Thialf ijsstadion en Klein Poelhuis, dat tekende voor de transformatie van de F16-shelter.”

De komende jaren looft UNETO-VNI elk jaar een prijs uit voor de beste innovatie op installatiegebied.

 

Reageer op dit artikel