nieuws

25 bouwers failliet in augustus

bouwbreed Premium 4631

25 bouwers failliet in augustus

In augustus zijn 25 bedrijven uit de bouw failliet gegaan. Dat blijkt uit gegevens van het CBS. Het aantal bankroeten blijft daarmee op een laag niveau.

Dit jaar zijn er tot en met augustus 235 bedrijven uit de bouw kopje onder gegaan. Dat is 19 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens het CBS werd in augustus in totaal 258 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Daarmee werd het laagste niveau in deze eeuw bereikt voor wat betreft het aantal faillissementen in Nederland.

De meeste faillissementen in augustus werden uitgesproken in de handel. Die sector hoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Reageer op dit artikel