nieuws

Geen tipgeld voor man achter onthulling Bouwfraude

bouwbreed 2487

Geen tipgeld voor man achter onthulling Bouwfraude

Ad Bos, de man die de Bouwfraude aanzwengelde heeft terecht geen tipgeld gekregen voor zijn informatie. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

Bos kreeg eerder al een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro. Daarnaast vroeg hij ook om ‘tipgeld’ bij de belastingdienst. De staatssecretaris van Financiën weigerde echter met een vergoeding over de brug te komen, omdat daar vooraf geen afspraken over waren gemaakt.

Bos legde zich niet bij die ‘bittere’ mededeling van de staatssecretaris in 2014 neer en stapte naar de rechter. Die gaf de belastingdienst gelijk. Terecht, constateert nu ook de Raad van State, ondanks het feit dat er wel een interne tipgeldrichtlijn bestaat.

Reageer op dit artikel