nieuws

Schilder gewond bij brand op dak school Amsterdam

bouwbreed 2682

Schilder gewond bij brand op dak school Amsterdam
Foto: YouTube

Bij een brand in Amsterdam-Zuid is woensdagmiddag een schilder gewond geraakt. Hij liep brandwonden op nadat bij werkzaamheden op het dak van een middelbare school brand uitbrak.

Het slachtoffer is ter plekke behandeld. Op het moment van het uitbreken van de brand waren er circa vijftig mensen in de school. Met uitzondering van de schilder vielen er geen gewonden. Volgens de brandweer heeft het Fons Vitae Lyceum aan de Reijnier Vinkeleskade aanzienlijke schade opgelopen.

Circa twintig omwonenden zijn geëvacueerd. Voor die personen is opvang geregeld in een buurthuis in de buurt van de school. De rookwolken door de brand zijn in de wijde omtrek te zien. De brandweer adviseert uit de buurt van de rook te blijven.

Reageer op dit artikel