nieuws

Onderscheidend bouwen met moderne software

bouwbreed 10

Onderscheidend bouwen met moderne software

In de traditionele bouwbranche onderscheidt Coen Hagedoorn Bouwgroep zich door waar mogelijk ICT in te zetten. De allround bouwer is actief op Social Media. Maar ook overtuigd gebruiker van BIM, bij nieuwbouw én renovatie. Tijdens de bouw worden alle relevante gegevens in het BIM model opgeslagen. Na oplevering wordt het dossier ingezet voor vastgoedbeheer.

Sinds 2014 werkt Coen Hagedoorn Bouwgroep met Herke BouwVision voor het digitaliseren van de dagelijkse processen. Met BIM-integratie verrijkt men een BIM model op een gestructureerde manier met gegevens uit BouwVision. Deze informatie komt vanuit de calculatie, de projectbewaking of de financiële voortgang. Ook kunnen garantiecertificaten en andere documenten worden gekoppeld aan het BIM model. Zo levert BouwVision een toegevoegde waarde aan het BIM 3D-model en kan BIM worden ingezet vanaf de ontwerpfase tot aan de nazorgfase in het bouwproces.

Via het BouwVision Portal wordt informatie uit het BIM model ontsloten voor derden. Denk aan het delen van informatie met (externe) bouwpartners als opdrachtgever, architect, aannemer, uitvoerder en bouwvakker op een project. Ook kopers en bewoners kunnen eenvoudig beschikken over het 3D-model van hun woning. BIM-integratie staat voor optimale samenwerking. Niet alleen via ketenintegratie tussen bouwpartners, maar ook tussen het BIM model en het BouwVision platform. Vanuit BouwVision heeft Coen Hagedoorn Bouwgroep rechtstreeks toegang tot het BIM model en andersom zien de gebruikers in het 3D-model gegevens uit BouwVision terugkomen.

Onderweg of op de bouwplaats kan het BIM-model op een tablet of telefoon worden geopend. Ook gebruikt men de Service app en de Mutatieapp die de werkprocessen efficiënter laten verlopen. Vakmensen hebben daardoor meer grip op hun taken en ervaren dit als een prettige manier van werken. Deze resultaatgerichte en innovatieve werkwijze heeft terecht geleid tot de Cobouw Award 2016 voor het best presterende bouwbedrijf van Nederland.

www.bouwvision.nl
Stand 9.A097

Reageer op dit artikel