nieuws

Marketing in bouw staat nog in kinderschoenen

bouwbreed

Marketing in bouw staat nog in kinderschoenen

De bouwsector heeft nog een wereld te winnen als het gaat om marketing. Nog steeds richten aannemers zich vooral op prijs en techniek en te weinig op de wensen van opdrachtgevers dan wel eindgebruikers.

Dat concluderen deskundigen in Dagblad Cobouw. De achterstand in marketing komt ook naar voren in rapporten van onder meer Bouwend Nederland, de Rabobank en ABN Amro. Uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat aannemingsbedrijven bijna vijf keer meer uitgeven aan algemene leiding of inkoop/calculatie dan aan marketing en public relations.

Aandacht voor marketing in de bouw

Komende weken besteedt Cobouw uitgebreid aandacht aan marketing in de bouw middels vier interviews met ondernemers die wél bovengemiddeld investeren in de benadering van klanten en het achterhalen van hun wensen.

Reageer op dit artikel