nieuws

Batenburg ziet resultaat in eerste kwartaal verbeteren

bouwbreed

Batenburg is 2014 gestart met een verbetering van het resultaat in het eerste kwartaal. Dat betekent echter niet dat de vlag uit kan, vindt de technisch dienstverlener.

“Het is te vroeg om de ontwikkeling in het eerste kwartaal als een structurele trend te zien”, laat Batenburg in een tussentijds handelsbericht weten. De resultaten mogen dan zijn toegenomen, de omstandigheden in de utiliteitsmarkt bijvoorbeeld, zijn nog altijd niet florissant.

“Het is de verwachting dat het tweede kwartaal een uitdaging zal blijven voor de utiliteitsbouw”, aldus het concern, dat met zijn zeven installatiebedrijven en vijf technische handelsondernemingen voor een belangrijk deel afhankelijk is van de utiliteitsbouwmarkt.

Batenburg, dat geen concrete cijfers naar buiten bracht, profiteerde in de eerste drie maanden van dit jaar naar eigen zeggen vooral van de gunstige weersomstandigheden. Daarnaast zorgden “reductie in capaciteit en aanpassing van de marktbenadering” tot betere resultaten, aldus het bedrijf.

In het segment technische handel is het resultaat “substantieel” gestegen, vooral door lagere kosten. De orderportefeuille nam bovendien flink toe en ligt daardoor “op een hoger niveau” dan in het eerste kwartaal van 2013 en ook hoger dan eind vorig jaar.

De installatiebedrijven van Batenburg boekten “enige omzetgroei” ondanks de verlaging van de capaciteit in de utiliteitsbouw. Meeste vooruitgang werd geboekt bij de activiteiten in marine, offshore en tuinbouw. Een stijgende lijn bespeurt Batenburg ook in de werkvoorraad in het segment Industriële Automatisering.

Prognose

De Rotterdamse onderneming blijft bij zijn eerder afgegeven prognose voor dit jaar dat over heel 2014 een positief operationeel resultaat zal worden behaald. Vorig jaar belandde Batenburg in de rode cijfers.Als gevolg van het faillissement van installatiedochter Koldijk, reorganisaties en afschrijvingen sloot het concern het jaar af met een nettoverlies van 6,9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel