nieuws

Prijs voor onderzoek naar constructief gebruik staalvezelbeton

bouwbreed

Prijs voor onderzoek naar constructief gebruik staalvezelbeton

Jeroen Hendriks heeft de eerste prijs van de ENCI Studieprijs gekregen in de categorie Universiteit. Hij studeerde af aan de TU Eindhoven op een onderzoek naar de constructieve toepassing van staalvezelbeton in vrijdragende constructies zonder traditionele wapening.

Het onderzoek naar de invloed van scheurvorming op het draagvermogen brengt de toepassing in de praktijk dichterbij. “We hebben veel waardering voor deze zeer goede en volledig uitgevoerde studie, waarin numerieke modellering en experimentele resultaten zijn gecombineerd”, aldus de jury. Hendriks heeft een model opgesteld, gevalideerd en in een voorbeeld toegepast.

De ENCI Studieprijzen werden uitgereikt op de Betondag in Rotterdam.

Lees meer over de ENCI Studieprijs

Reageer op dit artikel