nieuws

Ieder paaltje heeft een verhaaltje

bouwbreed Premium

Ieder paaltje heeft een verhaaltje

Het is de vloek van iedere parkerende automobilist of onoplettende fietser, maar toch duiken ze bij iedere nieuwe aanpassing van de openbare ruimte in volle sterkte op: paaltjes. Het Puttense raadslid Henri Luitjes (WijPutten) is de overbodige paaltjes helemaal zat.

Zit Putten zo ruim in de paaltjes?

“Er staan er heel veel. En er komen er steeds meer bij.”

Is dat zo erg?

“U bedoelt: kunt u zich niet beter met wat serieuzere dingen bezig houden?”

Eigenlijk wel…

“Serieuzere onderwerpen doen we ook. Maar nu gaan we aanstaande zaterdag met vrijwilligers de verhalen zoeken achter de overbodige paaltjes in de gemeente. Dat lijkt een luchtig onderwerp, maar het is wel iets waar veel mensen in de gemeente zich aan ergeren.”

Vanwege de deuk in hun auto?

“Bijvoorbeeld. Of doordat fietsende kinderen niet goed opletten en tegen een paaltje knallen, of doordat ze in de weg staan bij gladde en glibberige wegen tijdens de winter. Een groot deel van die paaltjes is totaal onzinnig.”

Hoezo?

“Dan staan ze bijvoorbeeld aan het begin van een fietspad, met als enige reden om automobilisten te weren. Maar vrijwel altijd is het volkomen duidelijk dat het een fietspad is.”

De gemeente is paaltjesverslaafd?

“Ik vraag me af of de gemeente zich realiseert welke problemen al die obstakels kunnen opleveren. Het probleem is ook moeilijk in cijfers uit te drukken.”

Hoe bedoelt u?

“Op veel paaltjes staan vegen of butsen van mensen die ertegenaan gereden zijn. Maar kleine incidenten of ongevalletjes door een paaltje worden niet geregistreerd. Hooguit in het enkele geval dat een auto een paaltje helemaal omver rijdt.”

En dan?

“Dan plaatst de gemeente gewoon een grotere paal, die niemand over het hoofd kan zien.”

Reageer op dit artikel