nieuws

Bouwkosten brandweerkazerne

bouwbreed Premium

Projectomschrijving D e brandweerkazerne is uitgerust met onder andere photovoltaïsche cellen, zonnepanelen en een mos-sedumdak. In het ontwerp is sterk rekening gehouden met de oriëntatie van het gebouw. Op de zonzijden zijn lamellen toegepast die het gebouw voorzien van een natuurlijke zonwering. Constructie en gevels Het gebouw biedt onderdak aan een viertal voertuigen, een ruimte […]

Projectomschrijving

D e brandweerkazerne is uitgerust met onder andere photovoltaïsche cellen, zonnepanelen en een mos-sedumdak. In het ontwerp is sterk rekening gehouden met de oriëntatie van het gebouw. Op de zonzijden zijn lamellen toegepast die het gebouw voorzien van een natuurlijke zonwering.

Constructie en gevels

Het gebouw biedt onderdak aan een viertal voertuigen, een ruimte voor de bevelvoerder, een kantine/instructielokaal en voorzieningen voor de brandweerlieden. Aan de kwaliteit van het bouwwerk is – zowel exterieur als interieur – bijzondere aandacht besteed. Het gebouw is volledig opgetrokken uit metselwerk en glas; eerlijke materialen en duurzaam door hun lange levensduur. Het metselwerk wordt in het interieur doorgezet om een diffuse grens tussen binnen en buiten te creëren. Het dak is belegd met een sedum-afwerking.

Afwerking en inrichting

Het casco van de remise is geheel traditioneel uitgevoerd met betonnen vloeren en kalkzandstenen vellingblokken. De scheidingswanden op de begane grond zijn van kalkzandsteen en voorzien van glasweefselbekleding. De natte cellen zijn voorzien van wandtegelwerk. De lichte scheidingswanden op de 1ste verdieping zijn van MetalStud en voorzien van glasweefselbekleding. De binnenbladen van de buitengevels op de 1ste verdieping zijn van houtskeletbouw-elementen vervaardigd. Systeemplafonds in alle ruimten, met uitzondering van de werkplaats en de remise.

Installaties

De remise en de bergingen zijn voorzien van vloerverwarming. De k antine, de kleedruimte en de overige ruimten worden door middel van radiatoren verwarmd, het tapwater duurzaam verwarmd met zonnecollectoren.

Reageer op dit artikel