nieuws

Kingfisher ziet ook verkopen in China dalen

bouwbreed

Het Britse Kingfisher, het grootste Europese DHZ- en bouwmarktenbedrijf, ziet niet alleen de verkopen in Groot-Brittannië inzakken maar meldt ook een forse daling van de omzet in China. Aan de andere kant gaat het vooral in Polen nog altijd uitstekend terwijl ook in Frankrijk groei wordt geboekt.

Kingfisher zag de groepswinst in het derde kwartaal met 4 procent dalen naar 210 miljoen euro bij een gelijkblijvende omzet van 3,1 miljard. In China gingen de verkopen met 28,9 procent naar beneden terwijl de marge sterk onder druk stond door noodzakelijke uitverkopen. ”De Chinese markt blijft in snel tempo verslechteren en er is geen enkel teken van een snel herstel”, stelt Kingfisher.
Bij het Britse B0x26Q en de bouwmarkten voor kleine aannemers Screwfix lagen de verkopen ruim 6 procent lager. Een pas in 2005 gestarte keten voor professionele bouwers Trade Depot wordt gesloten wat tot 24 miljoen aan buitengewone kosten leidt. In Frankrijk lagen de verkopen bij Castorama en Brico Depot 3,7 procent lager, wat vooral aan nieuwe vestigingen te danken is. In Oost-Europa lagen de Poolse verkopen 18,9 procent hoger terwijl ook Rusland het met een relatief geringe omzet ‘bemoedigend doet’. Kingfisher meldt ten slotte dat de winstbijdrage van het Duitse Hornbach, waarin het Britse bedrijf een belang van 21 procent heeft, is toegenomen door de internationale expansie.

Reageer op dit artikel