nieuws

Stuwklep

bouwbreed

Stuwklep

Aannemer Hollandia BV uit Krimpen aan den IJssel heeft in opdracht van Rijkswaterstaat de defecte stuwklep uit de sluis bij Lith getild. De klep, die begin 2007 werd beschadigd door een breuk in de hijskettingen, wordt vervangen door een authentieke constructie. De stuw Lith, gebouwd in de jaren dertig, bestaat uit drie schuiven die verticaal kunnen worden bewogen om het Maaswater te reguleren. De klep is 38 meter lang en heeft een gewicht van 55 ton..

Aannemer Hollandia BV uit Krimpen aan den IJssel heeft in opdracht van Rijkswaterstaat de defecte stuwklep uit de sluis bij Lith getild. De klep, die begin 2007 werd beschadigd door een breuk in de hijskettingen, wordt vervangen door een authentieke constructie. De stuw Lith, gebouwd in de jaren dertig, bestaat uit drie schuiven die verticaal kunnen worden bewogen om het Maaswater te reguleren. De klep is 38 meter lang en heeft een gewicht van 55 ton..

Reageer op dit artikel