nieuws

Slim Slide-schuifraam slank en soepel

bouwbreed

De Slim Slide is in twee jaar tijd ontwikkeld in samenwerking met architecten- en bouwinnovatiebureau Aldus. Het schuifraam krijgt zijn introductie op de Bouwbeurs in Utrecht (5 tot en met 10 februari 2007),Hout, pvc en aluminium zijn de drie materialen waarvan het nieuwe horizontale schuifraam Slim Slide is gemaakt. Alle goede eigenschappen van deze materiaalsoorten komen in het raamsysteem samen, zegt fabrikant De Kock van Gelder uit Beneden-Leeuwen, en maken er zo een soepel en harmonieus horizontaal schuivend geheel van.

Het raam heeft een slanke vormgeving en dat levert ook bij de grote afmetingen (tot 2600 x 1800 millimeter) geen problemen op.
Met de slanke detaillering gaat het Slim Slide schuifraam in op de steeds groter wordende vraag naar bouwproducten die passen in een strak vormgegeven gevel en interieur, aldus verkoopleider Berend Groeneveld van De Kock van Gelder. Daarbij moeten ze natuurlijk tegelijkertijd voldoen aan de meest recente eisen in de wet- en regelgeving.
Niet alleen in de vooroorlogse en monumentale architectuur, maar ook in de huidige nieuwbouw neemt de vraag naar slanke kozijnen toe. Daarbij kiezen architecten graag voor een precieze detaillering. “Wij spelen met de Slim Slide op beide wensen in”, stelt de fabrikant. Het schuifraam is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
Met de dunne profilering van het schuifraam komen de glasvlakken extra tot hun recht. Omdat de schuiframen worden gemaakt met doorzichtmaten tot 2600 x 1800 millimeter is er bovendien in het interieur tot 25 procent meer lichtopbrengst mogelijk. De subtiele vormgeving maakt het binnen/buiten-gevoel van de bewoner maximaal, meent Groeneveld.

Wieltjes

Het Slim Slide-schuifraam is opgebouwd met HR++ isolatieglas, dat met wieltjes over een thermisch onderbroken aluminium profiel onder in het kozijn schuift. Hout (meranti of oregon pine) is de basis van het raamsysteem en dit materiaal is daarmee bepalend voor de uitstraling. Het kozijn is ook leverbaar in FSC-gecertificeerd hout. Dit laatste uiteraard wel tegen een meerprijs. Behalve hout zijn aluminium en kunststof ingezet. De drie materialen zorgen met hun positieve eigenschappen voor een harmonieus samenspel, meent Groeneveld.
Aan de zijkant worden de ruiten opgevangen door een kunstof zijstijl. Een dubbele kierdichting en de geluidwerende beglazing zorgen voor een geluidsisolatiewaarde van 31 dBa. De U-waarde bedraagt < 1,3 W/m2.K. De inbraakwerendheid is conform IBW klasse 2. De wind- en waterdichtheid is tot 400 pascal. De garantie bedraagt 10 jaar. Besteksteksten en detailtekeningen zijn te verkrijgen via www.slimside.nl. Het schuifraam is gebruiksvriendelijk voor een brede doelgroep. Het rolgeleidingssysteem onder de ruit zorgt ervoor dat er weinig kracht nodig is om het raam open en dicht te schuiven. Het raam is van binnenuit bewasbaar.

Reageer op dit artikel