nieuws

GIW-directeur stapt op na ernstige interne problemen

bouwbreed

Directeur Nico Dijkhuizen van het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) stapt eind deze maand op.

Het vertrek van Dijkhuizen hangt samen met een vertrouwensbreuk tussen de bestuurder en de organisaties die bij het GIW zijn aangesloten; waaronder Woningborg, Vereniging Eigen Huis (VEH), Bouwfonds en de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK).
Eind vorig jaar lekte kritiek op Dijkhuizen al naar buiten. De aangesloten organisaties zouden onvoldoende vertrouwen in hem hebben. Daarbij speelt onder andere mee dat dit jaar het arbitrageloket voor koopwoningen wordt gelanceerd. Hieraan is meer dan tien jaar gewerkt. De aangesloten organisaties zouden onvoldoende vertrouwen in Dijkhuizen hebben dat hij de introductie van het loket in de goede banen zou leiden. Na de kritiek is een onderzoek ingesteld naar het functioneren van de GIW-directie.
Het arbitrageloket dat dit jaar van start gaat moet procedures die worden gevoerd op basis van de GIW-garantie vereenvoudigen en goedkoper maken. Tot begin dit jaar moesten woningkopers afhankelijk van het geschil aankloppen bij het GIW of bij de Raad van Arbitrage voor de bouw.
Het GIW dekt de schade af die kan ontstaan tijdens en na de bouw.
van koopwoningen.

Reageer op dit artikel