nieuws

Lafarge wil eigenaren dochter uitkopen

bouwbreed

parijs – De Franse bouwmaterialengigant Lafarge wil voor 3 miljard dollar de mede-eigenaren van haar Noord-Amerikaanse dochterbedrijf uitkopen. De aandeelhouders hebben gezamenlijk 46,8 procent van het kapitaal van Lafarge North America in handen. Het Franse bedrijf biedt hen 75 dollar per aandeel, 16,7 procent meer dan de slotkoers van een week eerder. Lafarge heeft in […]

parijs – De Franse bouwmaterialengigant Lafarge wil voor 3 miljard dollar de mede-eigenaren van haar Noord-Amerikaanse dochterbedrijf uitkopen.

De aandeelhouders hebben gezamenlijk 46,8 procent van het kapitaal van Lafarge North America in handen. Het Franse bedrijf biedt hen 75 dollar per aandeel, 16,7 procent meer dan de slotkoers van een week eerder.

Lafarge heeft in de VS en Canada 342 grintmijnen, ruim driehonderd beton- en twintig cementfabrieken en een reeks andere productiebedrijven. Vorig jaar waren de Amerikaanse activiteiten goed voor een omzet van 3,9 miljard euro met 15.828 werknemers.

Voor algemeen directeur Bruno Lafont, die begin dit jaar is aangetreden, gaat het om een strategische zet “die ons in staat stelt de ontwikkeling in Noord-Amerika met een nog grotere efficiëntie voort te zetten.” Bovendien wordt de besluitvorming eenvoudiger “zonder de ingewikkeldheid van een dochter die we slechts voor een deel in ons bezit hebben” en is Lafarge ook af van alle verplichtingen van een beursnotering.

Reageer op dit artikel