nieuws

Atlas Copco verkoopt nieuwe sloophamer

bouwbreed Premium

den haag – Atlas Copco heeft het eerste exemplaar van de nieuwe hydraulische sloophamer MB 1000 verkocht aan de Duitse sloper Norbert Haber uit Rüdesheim. De fabrikant introduceerde de MB 1000 op de machinevakbeurs Bauma in München. De M wijst op het mediumformaat van het aanbouwgereedschap, het getal 1000 betreft het bedrijfsgewicht van 1 ton. De […]

den haag – Atlas Copco heeft het eerste exemplaar van de nieuwe hydraulische sloophamer MB 1000 verkocht aan de Duitse sloper Norbert Haber uit Rüdesheim. De fabrikant introduceerde de MB 1000 op de machinevakbeurs Bauma in München. De M wijst op het mediumformaat van het aanbouwgereedschap, het getal 1000 betreft het bedrijfsgewicht van 1 ton.

De sloophamer is bedoeld voor graafmachines van 12 tot 20 ton, de gewichtsklasse die volgens Atlas Copco het meest wordt gebruikt. De MB 1000 vergt een oliestroom van 85 tot 180 liter per minuut bij een druk van 160 tot 180 bar. De hamer heeft een doorsnede van 110 millimeter en tikt 350 tot 720 maal per minuut.

Reageer op dit artikel