nieuws

Zelfsteriliserende handgreep met zilver

bouwbreed Premium

metheringham – Elesa levert zelfsteriliserende handgrepen voor onder meer deuren in verpleegtehuizen. De fabrikant uit het Britse Metheringham maakt die uit een technische kunststof waarin zilver is verwerkt. Micro-organismen en schimmels sterven af zodra ze in contact komen met vrijkomende zilverionen. De steriliserende eigenschappen houden volgens de producent lang aan, ook als de zelfsterilisertende voorzieningen […]

metheringham – Elesa levert zelfsteriliserende handgrepen voor onder meer deuren in verpleegtehuizen. De fabrikant uit het Britse Metheringham maakt die uit een technische kunststof waarin zilver is verwerkt. Micro-organismen en schimmels sterven af zodra ze in contact komen met vrijkomende zilverionen. De steriliserende eigenschappen houden volgens de producent lang aan, ook als de zelfsterilisertende voorzieningen langdurig worden gereinigd met heet water en zeep. De handgreep is het eerste product dat Elesa uit het zogeheten SAN-materiaal maakt. De fabrikant adviseert deze productreeks voor onder meer de medische sector en de voedselindustrie.

Reageer op dit artikel