nieuws

Vlaanderen weert lijn Hasselt-Maastricht

bouwbreed

Maastricht – Het is opnieuw onzeker of de spoorlijn Hasselt-Lanaken-Maastricht er wel komt. De Vlaamse regering ziet er niets meer in na een recente studie. De provincie (Nederlands) Limburg blijft echter optimistisch. Vlaams onderzoek leerde, dat de spoorlijn dagelijks maximaal 250 mensen zal vervoeren, vooral studenten. Daarmee is het rendement onvoldoende. Op vragen hierover van […]

Maastricht – Het is opnieuw onzeker of de spoorlijn Hasselt-Lanaken-Maastricht er wel komt. De Vlaamse regering ziet er niets meer in na een recente studie. De provincie (Nederlands) Limburg blijft echter optimistisch.

Vlaams onderzoek leerde, dat de spoorlijn dagelijks maximaal 250 mensen zal vervoeren, vooral studenten. Daarmee is het rendement onvoldoende.

Op vragen hierover van de Belgische christen-democraten liet minister Vande Lanotte (verantwoordelijk voor de spoorwegen) doorschemeren dat hij het project al vergeten was, ondanks herhaalde beloftes aan de provincie (Belgisch) Limburg.

De spoorlijn moet de verbinding verbeteren tussen de beide Limburgen. Wel komt er vrijwel zeker een goederenspoorlijn tussen Maastricht en het naburige Belgische Lanaken.

Reageer op dit artikel